UPDATE | Amendă de 43.000 de lei pentru poluarea Dunării

UPDATE | Amendă de 43.000 de lei pentru poluarea Dunării

Marius Negri
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
3 comentarii

UPDATE | Nava LTW Express, sub pavilion Tanzania şi având ca agent firma Aruamar Shipping Galaţi, a deversat în Dunăre, în zona Portului Galaţi, apă de santină cu hidrocarburi, "iniţiativă" ce i-a adus o sancţiune consistentă din partea autorităţilor române.

Poluarea cu hidrocarburi a fluviului a fost sesizată duminică seara. "Căpitănia Galaţi a făcut imediat un control în zonă şi a identificat nava care dădea apa de santină în Dunăre. Căpitănia a anunţat toţi factorii responsabili, inclusiv Prefectura şi Garda de Mediu. Practic, este o încălcare clară a legislaţiei privind mediul. Din fericire, cei de pe navă nu apucaseră să deverseze mult, i-au prins la momentul potrivit", ne-a declarat directorul Administraţiei Porturilor Dunării Maritime (APDM), Luigi Ciubrei.

"S-a intervenit imediat şi pata a fost împrăştiată cu material absorbant. Cantitatea de apă de santină cu hidrocarburi care a fost deversată am estimat-o la 100 de litri. Au fost aplicate două amenzi, de către Căpitănie şi Apele Române: prima, în valoare de 8.000 de lei, pentru deversarea apei cu hidrocarburi, iar a doua, de 35.000 de lei, pentru neanunţarea incidentului. Valoarea amenzilor se reduce la jumătate, dacă sunt plătite în 48 de ore", ne-a spus comisarul-şef al Gărzii de Mediu Galaţi, Marian Mocanu.

Amenzile au fost date comandantului navei, iar plata lor se va face prin intermediul agentului acesteia. Nava LTW Express este ancorată la dana 48 Port Bazinul Nou, pentru a încărca fier vechi.


POLUARE cu hidrocarburi în Portul Galaţi | Nava LTW Express, care încarcă fier vechi în dana 48 Port Bazinul Nou, a deversat apa de santină în Dunăre, provocând astfel poluarea cu hidrocarburi a fluviului.

„Căpitănia Galaţi a făcut imediat un control în zonă şi a identificat nava care dădea apa de santină în Dunăre. Căpitănia a anunţat toţi factorii responsabili, inclusiv Prefectura şi Garda de Mediu. Practic, este o încălcare clară a legislaţiei privind mediul. Din fericire, cei de pe navă nu apucaseră să deverseze mult, i-au prins la momentul potrivit”, ne-a declarat directorul Administraţiei Porturilor Dunării maritime, Luigi Ciubrei.

Nava LTW Express navighează sub pavilion Tanzania şi are ca agent firma Aruamar Shipping Galaţi.

Citit 8145 ori Ultima modificare Joi, 29 Martie 2018 18:16

3 comentarii

 • postat de Caţavencu Marți, 27 Martie 2018 12:06 81.12.149.*** Link la comentariu
  0
  7

  În primul rând nu se specifică în articol, pentru necunoscători, ce reprezintă apa de santină!
  Apoi, pentru nava din Tanzania, ca despăgubire şi în locul unor amenzi grosolane, i se poate cere să livreze pentru gălăţeni câteva tone de banane sau curmale în compensaţie! :)

  Raportează
 • postat de Ady Luni, 26 Martie 2018 14:34 5.13.207.*** Link la comentariu
  2
  32

  E si "singura" nava care face asta. Noaptea mai toti arunca .

  Raportează
 • postat de Tanzania Luni, 26 Martie 2018 14:33 185.156.172.*** Link la comentariu
  6
  26

  Pai s-o fi crezut omul in Tanzania.

  PS :daca incarca fierul vechi , inseamna ca ArcelorMittal...isi lichideaza afacerea din combinat ???

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.