UPDATE | Amendă de 43.000 de lei pentru poluarea Dunării
Foto: Marius Negri

UPDATE | Amendă de 43.000 de lei pentru poluarea Dunării
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

UPDATE | Nava LTW Express, sub pavilion Tanzania şi având ca agent firma Aruamar Shipping Galaţi, a deversat în Dunăre, în zona Portului Galaţi, apă de santină cu hidrocarburi, "iniţiativă" ce i-a adus o sancţiune consistentă din partea autorităţilor române.

Poluarea cu hidrocarburi a fluviului a fost sesizată duminică seara. "Căpitănia Galaţi a făcut imediat un control în zonă şi a identificat nava care dădea apa de santină în Dunăre. Căpitănia a anunţat toţi factorii responsabili, inclusiv Prefectura şi Garda de Mediu. Practic, este o încălcare clară a legislaţiei privind mediul. Din fericire, cei de pe navă nu apucaseră să deverseze mult, i-au prins la momentul potrivit", ne-a declarat directorul Administraţiei Porturilor Dunării Maritime (APDM), Luigi Ciubrei.

"S-a intervenit imediat şi pata a fost împrăştiată cu material absorbant. Cantitatea de apă de santină cu hidrocarburi care a fost deversată am estimat-o la 100 de litri. Au fost aplicate două amenzi, de către Căpitănie şi Apele Române: prima, în valoare de 8.000 de lei, pentru deversarea apei cu hidrocarburi, iar a doua, de 35.000 de lei, pentru neanunţarea incidentului. Valoarea amenzilor se reduce la jumătate, dacă sunt plătite în 48 de ore", ne-a spus comisarul-şef al Gărzii de Mediu Galaţi, Marian Mocanu.

Amenzile au fost date comandantului navei, iar plata lor se va face prin intermediul agentului acesteia. Nava LTW Express este ancorată la dana 48 Port Bazinul Nou, pentru a încărca fier vechi.


POLUARE cu hidrocarburi în Portul Galaţi | Nava LTW Express, care încarcă fier vechi în dana 48 Port Bazinul Nou, a deversat apa de santină în Dunăre, provocând astfel poluarea cu hidrocarburi a fluviului.

„Căpitănia Galaţi a făcut imediat un control în zonă şi a identificat nava care dădea apa de santină în Dunăre. Căpitănia a anunţat toţi factorii responsabili, inclusiv Prefectura şi Garda de Mediu. Practic, este o încălcare clară a legislaţiei privind mediul. Din fericire, cei de pe navă nu apucaseră să deverseze mult, i-au prins la momentul potrivit”, ne-a declarat directorul Administraţiei Porturilor Dunării maritime, Luigi Ciubrei.

Nava LTW Express navighează sub pavilion Tanzania şi are ca agent firma Aruamar Shipping Galaţi.

Citit 9300 ori Ultima modificare Joi, 29 Martie 2018 18:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.