Şoseaua morţii fură permisele cu viteza luminii

Şoseaua morţii fură permisele cu viteza luminii
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Săptămâna trecută, îndeosebi ultimele zile ale intervalului, au fost de coşmar pentru participanţii la trafic care au fost prinşi încălcând regulile de circulaţie. Peste 150 de şoferi au rămas fără permise, mulţi din cauza vitezei excesive. Recordurile negative s-au înregistrat pe cea mai periculoasă şosea din judeţ, DN 25.

 183 şi respectiv 119 kilometri la oră sunt recordurile de viteză înregistrate de radarele Poliţiei Rutiere Galaţi în cursul săptămânii trecute, protagoniştii care au plătit scump pentru călcarea excesivă a pedalei de acceleraţie fiind surprinşi pe drumul unde se petrec cele mai multe şi mai grave evenimente rutiere din judeţ. DN 25, între Tudor Vladimirescu şi Hanu Conachi, şi respectiv pe raza localităţii Lieşti, zone în care limita de viteză este mult inferioară celei cu care circulau cei doi şoferi, au fost locurile în care "grăbiţii" şi-au lăsat permisele de conducere pe care le vor mai putea recupera abia peste trei luni, şi de unde au plecat cu câte o amendă usturătoare: 3.480 de lei în cazul primului, şi "doar" 1.350 de lei, în cazul celui prins cu viteza mai mică. Acestea au fost doar două dintre cazurile contabilizate de poliţiştii gălăţeni la finele săptămânii trecute, când radarele au fost puse în funcţiune pe cele mai circulate şosele ale Galaţiului. 115 şoferi au primit amenzi, mai mult de jumătate, respectiv 76, pentru viteză. Valoarea totală a amenzilor de weekend se apropie de 70.000 de lei, 30 dintre şoferii sancţionaţi pierzându-şi, cu această ocazie, şi dreptul de a conduce pe perioade cuprinse între 30 şi 90 de zile.

Prioritate, doar în teorie

Avertismentele cu rol preventiv inscripţionate pe panourile de pe marginea şoselelor, care îndeamnă la prudenţă cu "Viaţa are prioritate" sunt simple inscripţii, mesajul educativ fiind, poate, recepţionat mai mult de pasageri decât de cei aflaţi la volan. 360 este numărul total al şoferilor amendaţi pentru că au depăşit limita de viteză admisă, în cursul săptămânii trecute, 43 al celor care au făcut depăşiri neregulamentare şi 30 al celor pentru care acordarea de prioritate este doar o noţiune. 16 şoferi au fost prinşi în stare de ebrietate de echipajele rutiere, în timp ce 215 pietoni au fost amendaţi pentru că şi-au riscat viaţa traversând prin locuri nepermise. Valoarea totală a celor 1.107 de sancţiuni rutiere aplicate se apropie de 300.000 de lei, 156 de şoferi pierzându-şi nu doar banii, ci şi permisele de conducere.

Citit 7615 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Mai 2018 10:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.