UPDATE | Bătrânul tâlhărit la Tecuci a MURIT

UPDATE | Bătrânul tâlhărit la Tecuci a MURIT
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

UPDATE, vineri, 25 mai 2018. Bărbatul în vârstă de 75 de ani, rănit grav în urma unei tâlhării care a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri, la Tecuci, a decedat în Spitalul de Urgenţă. Anchetatorii fac eforturi pentru identificarea autorilor, care ar fi plecat din casa victimei, conform unor informaţii neoficiale, cu aur şi bani. Pentru că bătrânul a decedat, dosarul a fost mutat de la Parchetul Judecătoriei Tecuci la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, fapta fiind încadrată ca tâlhărie urmată de moartea victimei.


Bătrâni tâlhăriţi pentru aur şi bani. Poliţia din Tecuci este în alertă după ce o familie a fost atacată în miez de noapte pentru a fi jefuită. Proprietarul casei în care au intrat hoţii, un septuagenar, se zbate între viaţă şi moarte, starea sa fiind critică, potrivit medicilor care l-au evaluat încă de la primele ore după atac.

Un atac extrem de violent, petrecut în noaptea de marţi spre miercuri, la Tecuci, s-a soldat cu rănirea gravă a unui bătrân de 75 de ani şi cu o amplă anchetă a poliţiei care încearcă să dea de urma jefuitorilor. Scenele s-au petrecut într-o casă din municipiul din nordul judeţului, în jurul orei 2,00, agresorii, încă neidentificaţi, snopindu-i în bătaie pe proprietari pentru a pune mâna pe averea pe care aceştia o ţineau în locuinţă. Rudele celor doi susţin că nu ştiu despre cine ar fi vorba şi că nici nu au cunoştinţă de vreun motiv care să fi determinat sângerosul atac.

"Pe la 2,00 noaptea, ei dormeau, veniseră de la o înmormântare de la Bacău. Au intrat peste ei hoţii. Pe ea au ştrangulat-o, iar apoi pe el l-au luat la bătaie. S-a luptat cu ei puţin şi atunci l-au lovit cu un corp contondent. El avea o puşcă, o deţinea legal într-o cutie. Au furat aur, bijuterii şi ce-or mai fi luat. Apoi au fugit. Unul a zis "porniţi motorul, stingeţi luminile" şi au plecat. Noi nu ştim cine e, poate numai bătrânul, care este în comă acum, ar putea să spună", ne-a spus joi, 24 mai, Vasile Breană, cumnatul bătrânului agresat, adus în stare extrem de gravă la Spitalul de Urgenţă din Galaţi. Medicii sunt sceptici că acesta ar putea supravieţui prea mult, din cauza leziunilor la nivelul capului.

"Pacientul a fost adus într-o stare foarte gravă, ventilat şi intubat mecanic de la preluarea de la Spitalul Tecuci. Prognosticul este foarte rezervat. Am înţeles că a fost victima unei agresiuni care i-a provocat un traumatism cranio-cerebral acut foarte sever, cu şanse minime de supravieţuire", ne-a declarat dr. Bogdan Băneşanu, medic în cadrul UPU-SMURD Galaţi. Poliţiştii au deschis un dosar penal şi încearcă acum să dea de urma atacatorilor. Totodată se încearcă şi stabilirea prejudiciului real, unele informaţii indicând că hoţii ar fi plecat din casă cu o mică avere, reprezentată de salbe din aur şi câteva sute de euro.

"La nivelul Poliţiei Municipiului Tecuci s-a deschis un dosar penal pentru tâlhărie. S-a format un cerc de suspecţi, efectuându-se cercetări pentru identificarea autorilor", a precizat cms. şef Cristina Tatulici, din cadrul IPJ Galaţi.

Citit 14002 ori Ultima modificare Sâmbătă, 26 Mai 2018 00:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.