PERCHEZIȚII la 11 adrese din Galaţi. Droguri, ţigări şi telefoane, confiscate de procurori (video)

PERCHEZIȚII la 11 adrese din Galaţi. Droguri, ţigări şi telefoane, confiscate de procurori (video)
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Descinderi, marţi dimineaţă, în Galaţi. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi împreună cu ofiţeri de poliţie  judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au efectuat 11 percheziţii pe raza municipiului Galaţi, în cadrul unei acţiuni vizând săvârşirea de către mai mulţi suspecţi a infracţiunii de efectuare fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

Conform unui comunicat al DIICOT Galaţi, descinderile au vizat nouă persoane care sunt suspectate că au achiziţionat din China, prin intermediul unor site-uri de internet, cantităţi însemnate de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive. O dată importate, substanţele erau apoi comercializate consumatorilor de pe raza municipiului Galaţi.

În timpul percheziţiilor, au fost găsite sute de grame de droguri, telefoane mobile, dar şi ţigări de contrabandă. „Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare, s-au identificat şi ridicat aproximativ 500 de grame de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, 150 de grame de cannabis, grindere şi cântare electronice folosite în activitatea de comercializare a substanţelor susceptibile de a avea efecte psihoactive, precum şi peste 5.000 de ţigarete de provenienţă Republica Moldova, fără timbru de accizare, un pistol tip airsoft cu şase cartuşe şi 33 de telefoane smartphone, sigilate şi fără documente de provenienţă”, se arată în comunicatul DIICOT.

La finalul acţiunii, 16 persoane au fost duse la audieri la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi. După ce vor audia toate cele 16 persoane, procurorii DIICOT vor dispune măsurile legale ce se impun pentru fiecare suspect în parte.

Acţiunea de ieri a fost realizată cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.

Citit 11124 ori Ultima modificare Joi, 12 Iulie 2018 02:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.