Aproape 20.000 de ȚIGĂRI CONFISCATE de polițiștii gălățeni
Foto: Poliţia de Frontieră

Aproape 20.000 de ȚIGĂRI CONFISCATE de polițiștii gălățeni
Produse din tabac ilegale la Oancea
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit aproximativ 24.000 ţigarete de contrabandă (1.169 pachete), pe care două persoane au încercat să le introducă ilegal în ţară şi apoi să le comercializeze.

La sfârșitul săptămânii trecute, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, cms. Mihaela Denis Lazăr, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul bulgar Vitali K., în vârstă de 22 de ani, pasager într-un microbuz care mergea în Germania.

În baza profilului de risc, s-a efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport. Astfel, polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali au descoperit ascunse, în bagajele personale ale tânărului, 19.800 de țigarete (990 pachete cu țigări), de proveniență R. Moldova.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare totală de 4.610 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancționat cu amendă în valoare de 5.000 lei. Și dacă, în cazul capturii de la Oancea, amenda a fost mai mare decât valoarea ţigărilor confiscate, în acelaşi weekend, tot în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, de data aceasta la Sculeni, un alt cetăţean a pierdut mult mai mult încercând să treacă ilegal ţigări peste graniţă. Astfel, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, echipa comună de control a făcut şi ea o descoperire. Într-un autoturism marca Opel Vectra, înmatriculat în Marea Britanie, condus de Ivan T., cetățean român și Republica Moldova, în vârstă de 58 de ani, într-un loc special amenajat în zona filtrului de aer și a acumulatorului mijlocului de transport, s-au găsit 3.580 de țigarete (179 pachete cu țigări), de proveniență Republica Moldova și Duty Free. Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii bunurilor, în valoare de 1.665 lei, a autoturismului, în valoare de 13.400 lei, și sancţionarea contravenţională a bărbatului, cu amendă de 5.000 lei. În total, 18.400 de lei pagubă, pentru ţigări de 1.665 de lei.

Citit 3134 ori Ultima modificare Joi, 26 Iulie 2018 00:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.