Occidentul ne returnează un infractor. Un gălăţean acuzat de răpire, expulzat din Marea Britanie

Occidentul ne returnează un infractor. Un gălăţean acuzat de răpire, expulzat din Marea Britanie
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Un gălăţean în vârstă de 37 de ani, condamnat pentru tentativă de răpire a unei minore, va fi trimis forţat în România, imediat după ce va ieşi din puşcărie. Potrivit presei britanice, românul s-ar ocupa cu traficul de droguri şi proxenetismul.

Ciprian Romaşcu are 37 de ani, este originar din Galaţi şi ar fi ajuns în Marea Britanie în urmă cu aproximativ doi ani, după cum relatează presa din Regat.

Fără a avea aparent nicio ocupaţie declarată, gălăţeanul ar fi picat la începutul acestui an într-o situaţie pe cât de neplăcută pentru el, pe atât de ilegală, în momentul în care a fost recunoscut ca autor al unei tentative de răpire a unei adolescente de 17 ani, în localitatea Connah’s Quay, din Ţara Galilor. După cum relatează jurnaliştii britanici de la southwalesargus.co.uk, incidentul s-ar fi petrecut pe data de 21 ianuarie 2018, în apropiere de locuinţa fetei de 17 ani pe care gălăţeanul ar fi acostat-o pe stradă şi ar fi forţat-o să îl urmeze. Ştiind că în zonă erau camere de supraveghere, bărbatul ar fi încercat să îşi ascundă faţa sub gluga unui hanorac. Pentru că tânăra s-a zbătut şi a ţipat după ajutor, Romaşcu s-a văzut nevoit să îi dea drumul şi a vrut să fugă, dar a fost reţinut rapid de o patrulă de poliţie.

În timpul anchetei şi procesului care au urmat, gălăţenul ar mai fi fost identificat ca autor a două tentative de răpire, asupra a două fete, tot britanice, una de 14 ani şi una de 17 ani, care au declarat că acesta le-ar fi acostat pe stradă şi le-ar fi forţat să meargă într-un loc necunoscut. Mărturiile celor două fete au cântărit mult în decizia judecătorilor, care l-au condamnat la 18 luni de închisoare pe Ciprian Romaşcu, deşi acesta a negat că ar fi încercat să le răpească pe cele două tinere, iar în privinţa tentativei pentru care a fost trimis în judecată a susţinut că, în realitate, i-ar fi cerut fetei să îl conducă la noua lui locuinţă, unde se mutase de două săptămâni şi uitase cum să ajungă, deoarece se afla sub influenţa alcoolului.

Romaşcu a ajuns în puşcărie, iar când va termina de executat pedeapsa va fi expulzat în România, autorităţile britanice emiţând pe numele lui o interdicţie de a mai intra în Regat pentru o perioadă de cinci ani.

Suspectat de activităţi interlope

Ciprian Romaşcu are un cazier curat în România, el nefiind, cel puţin deocamdată, condamnat pentru vreo faptă penală, deşi în privinţa lui sunt suspiciuni că s-ar fi ocupat cu traficul de droguri. Bănuielile sunt alimentate şi de speculaţiile jurnaliştilor britanici, care afimă că românul ar fi membru al unei grupări interlope care se ocupă cu traficul de stupefiante, proxenetism şi prostituţie.

Citit 7609 ori Ultima modificare Marți, 28 August 2018 00:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.