Corupţie sexuală în familie

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În ziua de 5 noiembrie a.c.,  Ion N. (36 de ani), din Barcea judeţul Galaţi, a fost trimis în judecată, prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, fiind acuzat de comiterea infracţiunii de corupţie sexuală. Din păcate (nu pentru el), acuzaţia e construită pe o fărădelege a cărei victimă a fost fiica lui.

Cum s-a ajuns la o asemenea monstruozitate? Conform datelor din rechizitoriul Parchetului, Ion N. era tatăl vitreg al  minorei M.I., în vârstă de 9 ani. Ion N. era căsătorit cu mama fetiţei. Cei doi adulţi locuiau de fapt împreună, în Barcea, încă din anul 2000, întrucât avuseseră mai întâi o relaţie de concubinaj.

În mai 2007, mama fetiţei a fost nevoită să se interneze câteva zile la Spitalul Judeţean, fetiţa rămânând acasă cu tatăl vitreg şi cu un frate mai mic al acesteia. Dormeau toţi în aceeaşi cameră, dar în paturi separate.

Într-o seară, după ce s-a uitat la filme pentru adulţi, băut fiind, Ion N. a trezit copila din somn şi i-a cerut pe un ton ameninţător să treacă în patul său. A dezbrăcat-o, s-a dezbrăcat şi el şi a îndemnat-o pe fată să-l mângâie…, ceea ce a făcut şi el cu fetiţa.

Aceasta, speriată, i-a spus tatălui vitreg să o lase în pace, pentru că altfel îi va spune mamei sale. El s-a oprit şi fata s-a putut întoarce în patul său.

A doua zi, Ion N. i-a  cerut fetiţei să nu-i spună nimic mamei, dar copila a povestit asta unor prieteni şi colegi, după care a aflat şi mama sa. Tatăl vitreg şi-a cerut iertare în faţa soţiei, aceasta nemaifăcând nicio sesizare către organele în drept împotriva celui cu care vieţuia sub acelaşi acoperiş.

După o vreme, mama s-a internat iar în spital, dar înainte de a pleca a avut grijă să se adreseze Direcţiei pentru Protecţia Copilului. În cele din urmă, fapta tatălui vitreg al fetiţei a ajuns în  atenţia organelor de cercetare şi urmărire penală.

Ce spune legea penală

În fine, fapta de a săvârşi acte cu caracter obscen în prezenţa şi asupra fiicei sale minore înseamnă în termeni juridici corupţie sexuală.

Iată ce se stipulează în cuprinsul articolului 202 Cod penal. „Actele cu caracter obscen săvârşite asupra unui minor sau în prezenţa unui minor se pedepsesc cu închisoare de la trei luni la doi ani sau cu amendă”.

„Când actele prevăzute la alineatul precedent se săvârşesc în cadrul familiei (n.r.: ceea ce s-a întâmplat de fapt în cazul de faţă), pedeapsa este închisoarea de la unu la trei ani.”

În acelaşi timp, aşa cum se stipulează în alineatul 3 al aceluiaşi articol din Codul penal, „ademenirea unei persoane în vederea săvârşirii de acte sexuale cu un minor de sex diferit sau de acelaşi sex se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani.”

Pare destul de aspră pedeapsa pentru fapte de genul celei relatate mai sus, dar dacă punem în balanţă traumele psihice provocate victimei într-o astfel de situaţie, traume ce pot greva existenţa persoanei respective pe tot parcursul vieţii, parcă nicio pedeapsă nu-i prea grea.

Citit 852 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.