CCR a avizat revizuirea Constituţiei, în sensul redefinirii familiei
Foto: mediafax.ro

CCR a avizat revizuirea Constituţiei, în sensul redefinirii familiei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Curtea Constituţională a României (CCR) a dat aviz pozitiv, în ședința de luni, 17 septembrie 2018, Legii de revizuire a Constituţiei adoptată săptămâna trecută de Senat, în calitate de for decizional, care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, informează Digi 24. Hotărârea plenului CCR a fost luată cu 7 voturi "pentru" și 2 voturi "împotrivă".

Următorul pas pentru revizuirea Constituției este organizarea referendumului, iar pentru validarea acestuia este nevoie să se prezinte la urne 30 la sută din cetățenii cu drept de vot. Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunţat, vineri, că 18.917.485 de alegători figurau la 31 august în Registrul electoral. În acest caz, pentru validarea referendumului este nevoie de prezența la urne a 5.675.246 de cetățeni cu drept de vot.

Referendumul privind redefinirea familiei în Constituţie va avea loc pe 7 octombrie, a anunţat liderul PSD, Liviu Dragnea. Surse politice au declarat pentru G4Media că PSD vrea două zile de vot pentru referendum.

Citit 1364 ori Ultima modificare Luni, 17 Septembrie 2018 21:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.