Patru tineri au umplut oraşul de DROGURI

Patru tineri au umplut oraşul de DROGURI
Vindeau "vise" cu zece lei doza
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Patru gălăţeni cu vârste cuprinse între 20 şi 24 de ani sunt acuzaţi că, în ultimele cinci luni, au împânzit oraşul cu substanţe psihoactive, pe care le vindeau la preţuri accesibile. În urma a 14 percheziţii, au fost confiscate 1,5 kilograme de droguri, sume de bani în lei şi valută precum şi telefoanele prin care reţeaua ţinea legătura cu clienţii.

Din datele oficiale deţinute şi furnizate de anchetatori, reţeaua formată din patru gălăţeni, Anghel Nick Robert, Diaconu Marcel Romeo, Mihăilă Aurel şi Negruţ Serafim, cu vârste cuprinse între 20 şi 24 de ani, a operat pe raza municipiului din luna mai a acestui an, când a început să plaseze, în diverse zone ale oraşului, substanţe psihoactive la preţul de zece lei o doză care nu cântărea mai mult de 0,2 grame. Dată fiind frecvenţa cu care aceştia erau prezenţi în mediile unde existau potenţiali clienţi, poliţiştilor de la Antidrog şi procurorilor DIICOT nu le-a fost greu să stabilească continuitatea afacerii celor patru, aceştia fiind reperaţi frecvent cu droguri asupra lor şi făcând operaţiuni de comerţ. Pe 25 septembrie, şirul afacerilor celor patru tineri a luat sfârşit, odată cu 14 descinderi pe care poliţiştii Brigăzii de Combaterere a Criminalităţii Organizate Galaţi, procurorii DIICOT şi jandarmii le-au făut în locaţii în care bănuiau că vor găsi persoane şi dovezi materiale ale traficului. Zeci de persoane, suspecţii şi numeroşi martori, majoritatea clienţi ai acestora, au ajuns la audieri.

"În urma percheziţiilor, au fost ridicate 1,5 kilograme de substanţe de acest fel, fiind indisponibilizaţi 6.240 de lei, 320 de euro, precum şi cinci telefoane mobile. 30 de persoane au fost conduse la sediul DIICOT Galaţi în vederea continuării cercetărilor. Faţă de patru persoane a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, ulterior acestea fiind arestate preventiv", se arată în comunicatul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi.

Anghel, Diaconu, Mihăilă şi Negruţ îşi vor petrece după gratii următoarele 30 de zile, ei find cercetaţi pentru operaţiuni neautorizate cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

Citit 15106 ori Ultima modificare Sâmbătă, 29 Septembrie 2018 12:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.