Marinela Dobrea, „vice” la o secţie de votare

Marinela Dobrea, „vice” la o secţie de votare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Alţi doi foşti jurişti de la DGASPC fac, întâmplător, parte din secţii de votare „surori”, care funcţionează sub acelaşi acoperiş al Liceului Energetic *

Fosta şefă de la Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi, Marinela Dobrea, e încă activă în viaţa publică. După un an de la scandalul care a dus la demiterea ei de la DGASPC Galaţi, fosta directoare s-a implicat în alegerile prezidenţiale.

Atât la primul tur, cât şi la cel de-al doilea, Marinela Dobrea este locţiitor al preşedintelui secţiei de votare nr. 148, de la Liceul Energetic. Deşi ex-directoarea DGASPC este, în prezent, anchetată de Direcţia Naţională Anticorupţie, potrivit legii are dreptul să îndeplinească această funcţie.

Legea pentru alegerea preşedintelui nu stipulează vreo incompatibilitate între statutul de preşedinte sau locţiitor al preşedintelui unei secţii de votare şi „calitatea” de urmărit penal. Potrivit acestui act normativ, pentru a gestiona activitatea electorală dintr-o secţie de votare, o persoană trebuie doar să fie cetăţean cu drept de vot, să fie de profesie jurist şi să nu fie membru al vreunui partid politic.

Marinela Dobrea îndeplineşte cu siguranţă primele două condiţii, fiind trecută pe listă în calitate de jurist al SC Gevat Tour SRL. În ce priveşte cel de-al treilea criteriu, probabil că, între timp, fosta şefă de la DGASPC a renunţat la viaţa politică, întrucât, altfel, nu ar fi putut îndeplini această funcţie.

Curios este, totuşi, faptul că, deşi membrii secţiilor de votare au fost traşi la sorţi, sub acelaşi acoperiş al Liceului Energetic funcţionează alte două secţii de votare în care au ajuns persoane apropiate ale Marinelei Dobrea.

Este vorba despre secţiile 146 şi 147, acolo unde au ajuns doi foşti jurişti ai DGASPC Galaţi. Ambele persoane au părăsit Direcţia după ce Marinela Dobrea a fost demisă din fruntea acestei instituţii. Acum, „familia” de jurişti de la Protecţia Copilului s-a reunit la secţiile de votare de la Energetic.

Citit 3432 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.