UPDATE: A fost prins bărbatul care a evadat din IPJ Galați
Foto: Iulia Kelt

UPDATE: A fost prins bărbatul care a evadat din IPJ Galați
Evaluaţi acest articol
(35 voturi)

UPDATE. A fost prins bărbatul care a pus pe jar Inspectoratul Județean de Poliție din Galați. Stănică Busuioc a fost depistat, vineri, în jurul orei 04,00, pe raza localității Gemenele din județul Brăila. Evadatul se ascundea la un prieten din județul vecin. Acesta a ajuns în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Galați.

La nivelul IPJ Galați va fi demarată o anchetă pentru a se stabili cine se face vinovat de fuga bărbatului.


Poliţiştii gălăţeni au intrat în alertă după ce un bărbat pe numele căruia fusese emisă o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore a fugit din sediul IPJ.

Conform primelor informaţii, este vorba despre Stănică Busuioc, un bărbat în vârstă de 38 de ani, din localitatea Barcea, pe numele căruia exista un mandat european de arestare. Acesta fusese identificat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale – Urmăriţi şi adus la sediul IPJ, unde i s-a adus la cunoştinţă că va fi reţinut pentru 24 de ore. Bărbatul urma să fie extrădat în Austria, unde este cercetat în două cazuri de furt, respectiv un furt din autoturism şi un furt dintr-un bancomat.

Imediat ce a auzit că va ajunge în arestul IPJ, bărbatul a pretins că îi este rău şi a cerut să meargă la toaletă. De aici s-a făcut nevăzut, folosind geamul de la baie.

Imediat ce au constat dispariţia, poliţiştii au dat alarma şi au instituit filtre în tot oraşul, dar şi la ieşirile din municipiu. Astfel, zeci de poliţişti au fost mobilizaţi pentru a-l căuta pe cel pe numele căruia procurorii emiseseră ordonanţa de reţinere, iar toate maşinile care au părăsit Galaţiul au fost verificate. 

Poliţiştii au făcut publică fotografia şi semnalmentele evadatului, care are aproximativ 1,74 m înălţime şi 75 de kilograme. În momentul dispariţiei purta un fes negru, geacă neagră (glugă neagră şi mâneci arginţii), pantaloni gri deschis şi era încălţat cu tenişi negri.

Persoanele care l-au văzut sau cunosc informaţii care pot duce la prinderea individului sunt rugate să sune de urgenţă la 112 sau la cea mai apropiată secţie de poliţie.

 

Citit 42678 ori Ultima modificare Vineri, 18 Ianuarie 2019 00:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.