După ce a falsificat mai multe documente, fostul primar din Tecuci, judecat pentru fraude cu fonduri europene

După ce a falsificat mai multe documente, fostul primar din Tecuci, judecat pentru fraude cu fonduri europene
Fostul primar din Tecuci Daniel Gerhardt Ţuchel este acuzat că a primit peste 155.000 de lei cu documente false
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Fostul primar din Tecuci Daniel Gerhardt Ţuchel a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi. Alături de Ţuchel, au mai fost trimişi în judecată şi fostul viceprimar din Tecuci, dar şi fosta secretară de la primărie. Cei trei sunt acuzaţi de fraude cu fonduri europene, prejudiciul calculat fiind de peste 155.000 de lei.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor Daniel Gerhardt Ţuchel, la data faptei primar al municipiul Tecuci, judeţul Galaţi, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, Dănuţ Petrică Radovei şi Narciza Mitruţ, la data faptelor viceprimar, respectiv, secretar al municipiuluiTecuci, judeţul Galaţi, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene", se arată într-un comunicat al DNA.

Faptele, susţin procurorii, au fost săvârşite în anul 2013, când fostul primar al Tecuciului, ajutat de ceilalţi doi inculpaţi, a depus mai multe documente la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) pentru a obţine bani în cadrul schemei de plată unică pe suprafaţă. "Inculpatul Ţuchel Gerhardt Daniel, primar al municipiului Tecuci, beneficiind de ajutorul celorlalţi doi inculpaţi, a depus cu rea-credinţă la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură mai multe documente false şi incomplete în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemei de plată unică pe suprafaţă", explică procurorii DNA.

În urma verificărilor, anchetatorii au stabilit că o parte din documentele false depuse la APIA, printre care şi o hotărâre de Consiliu Local, au fost emise şi semnate de ceilalţi doi inculpaţi. Pe baza acestor documente, primăria municipiului Tecuci a obţinut, pe nedrept, fonduri nerambursabile în cuantum de 155.838 de lei, sumă cu care APIA s-a constituit parte civilă în cauză.

Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii DNA au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unor bunuri imobile ce aparţin inculpaţilor Dănuţ Petrică Radovei şi Narciza Mitruţ.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Galaţi, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză, urmând ca judecătorii gălăţeni să dea o primă sentinţă în cazul celor trei.

Citit 9922 ori Ultima modificare Marți, 12 Februarie 2019 13:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.