ANCHETĂ după ce un medic a fost agresat. Se cer pedepse mai aspre pentru agresorii cadrelor medicale
Foto: Internet

ANCHETĂ după ce un medic a fost agresat. Se cer pedepse mai aspre pentru agresorii cadrelor medicale
Medicul a depus plângere la poliţie, oamenii legii urmând să stabilească ce s-a întâmplat
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

O propunere legislativă, care ar fi putut să îi protejeze pe medicii şi asistenţii care lucrează în spitale sau pe autospecialele de intervenţie, a fost dată uitării. Colegiul Medicilor Galaţi vrea să reia însă demersul prin care pedepsirea celor care agresează cadrele medicale ca în cazurile de ultraj să devină lege. Asta după ce un medic, care lucrează într-o clinică privată din Galaţi, a fost agresat de aparţinătorul unei paciente.

Agresiunea a avut loc pe data de 20 februarie, iar medicul a postat, recent, pe un site de socializare, imaginile surprinse de camerele de supraveghere. Din imagini se vede cum un medic ajunge pe podea după ce un tânăr îl împinge. Contactat însă ulterior, medicul în cauză a refuzat să facă declarații despre incident.

Angajaţii clinicii private au sunat imediat la 112, iar la faţa locului a ajuns un echipaj de poliţie. „În urma unui apel la 112 de la o clinică privată din Galaţi, poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului şi au identificat un tânăr de 23 de ani, care provocase scandal, pe care l-au sancţionat contravenţional. Ulterior a fost depusă o plângere cu privire la faptul că tânărul ar fi agresat un medic al clinicii, plângere în baza căreia poliţiştii fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe”, ne-a declarat cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Agresiunea asupra medicilor ar trebui tratată precum ultrajul

În timp ce poliţiştii fac cercetări pentru a stabili de la ce a pornit altercaţia  şi cine se face vinovat de incident, colegii medicului vor să reia demersurile pentru ca agresiunea asupra medicilor să fie pedepsită ca în cazurile de ultraj. „Am luat la cunoştinţă despre imaginile de pe camerele de supraveghere cu agresarea colegului nostru. Colegiul Medicilor Galaţi intenţionează să reia demersurile, mai vechi,  în legătură cu promovarea  unui act normativ prin care asemenea agresiuni să fie sancţionate la fel ca ultrajul împotriva  autorităţilor statului, respectiv pedepsele să se dubleze sau chiar să se tripleze. Cred că este singura modalitate prin care asemenea gesturi pot fi descurajate, alături de alte măsuri, să spunem, educative şi de coerciţie. Astfel de acte de agresiune vor avea efecte şi asupra altor pacienţi nevinovaţi, în sensul că personalul medical va ezita să intervină de frica unor agresiuni şi aceste ezitări se pot concretiza în cazuri extreme, chiar şi cu deces, lucru absolut de neacceptat”, ne-a explicat dr. Mihai Polinschi, vice-preşedintele Colegiului Medicilor Galaţi.

Conform medicului Mihai Polinschi, este prima dată când un medic este agresat într-o clinică privată.

Cazul va fi elucidat de poliţiştii gălăţeni, care l-au sancţionat deja pe tânărul de 23 de ani cu 1.500 de lei, pentru tulburarea liniştii publice, urmând ca la finalul cercetărilor să stabilească, dacă este cazul, şi alte măsuri.

Citit 5197 ori Ultima modificare Luni, 11 Martie 2019 11:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.