PERCHEZIȚII. Micul negoţ, mască pentru marea contrabandă. Depozit de ţigări, într-un magazin de ţară

PERCHEZIȚII. Micul negoţ, mască pentru marea contrabandă. Depozit de ţigări, într-un magazin de ţară
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Mii de pachete de ţigări aduse ilegal în ţară şi care urmau să fie puse în vânzare au fost descoperite în casa unei femei din comuna gălăţeană Rediu. Patroană a unui magazin sătesc, aceasta fusese prinsă, în urmă cu câteva săptămâni, doar cu o mică parte din marfă, la tejghea. În casă ţinea însă un veritabil depozit şi o mică avere, în euro.

Poliţiştii au ajuns la casa femeii în vârstă de 48 de ani, din comuna Rediu şi la magazinul sătesc pe care acesta îl deţine, şi unde vinde diverse produse de larg consum, după ce în februarie i-au găsit la tejghea 22 de pachete de ţigări fără timbru sau cu timbru de Republica Moldova. Având informaţii că prezenţa mărfii de contrabandă, pentru care au deschis un dosar penal nu era una accidentală, oamenii legii au cerut mandate de percheziţie pentru locuinţa patroanei şi a punctului de lucru. Descinderile s-au soldat cu descoperirea şi confiscarea unei cantităţi incomparabil mai mari decât cea găsită iniţial.

"Cu ocazia percheziţiilor, poliţiştii au găsit în cele două locaţii 3.796 de pachete ţigarete, diverse mărci, neaccizate sau cu timbru de acciză Republica Moldova. De asemenea, la locuinţa persoanei percheziţionate a fost găsită suma de 11.000 de euro", precizează cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Banii şi ţigările au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor. Achetatorii nu exclud ca persoana vizată să facă parte dintr-o reţea extinsă, care se ocupă cu aducerea tutunului de contrabandă în România şi care, prin vânzarea ţigărilor, să obţină venituri importante.

Vânzarea la tejghea, riscantă dar sigură

Spre deosebire de vânzarea la colţ de stradă sau în piaţă, comercializarea tutunului de contrabandă în consignaţii sau chioşcuri de cartier, ori din mediul rural este ceva mai sigură, din punct de vedere al expunerii. Din acest motiv, mai ales când este vorba de cantităţi mari şi de activităţi cu caracter continuu, contrabandiştii preferă plasarea în magazinele unde autorităţile ajung mai greu sau deloc. Mediul rural, cu predilecţile localităţile aflate la o distanţă cât mai mare de Galaţi, reprezintă terenul propice pentru "tunurile" afaceriştilor cu ţigări, care dacă au norocul să nu fie depistaţi în trafic sau la frontieră îşi pot încasa liniştiţi profitul.

Citit 4296 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Martie 2019 00:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.