Bărbatul care şi-a agresat copiii, criminal condamnat

Bărbatul care şi-a agresat copiii, criminal condamnat
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Bărbatul care şi-a agresat cei doi copii pentru a-şi convinge soţia să se întoarcă acasă, a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci. Ordonanţa de reţinere a fost emisă după ce bărbatul, Ovidiu Popa, în vârstă de 41 de ani, a fost dus la sediul Parchetului, unde a fost audiat timp de mai multe ore. În timp ce individul era audiat, cei doi copii ai săi erau supuşi unei expertize medico-legale, în prezenţa bunicii şi a unui psiholog.

Bărbatul şi-a petrecut noaptea în arestul IPJ Galaţi, iar joi dimineaţă a fost dus la Judecătoria Tecuci, cu propunere de arestare preventivă. „Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunilor de violenţă în familie, ameninţare şi rele tratamente aplicate minorului”, ne-a declarat cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Ovidiu Popa, care şi-a cunoscut fapta şi o regretă, potrivit anchetatorilor, mai avea pe numele său un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie, dosar deschis după ce soţia sa a depus o plângere la Poliţia Municipiului Tecuci. „Există o plângere, făcută de soţie, în data de 17 ianuarie, la Poliţia Municipiului Tecuci, cu privire la faptul că ar fi fost agresată fizic de soţul ei. În urma plângerii a fost întocmit dosar penal tot pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie şi se efectuează cercetări sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci”, a adăugat cms. şef Gabriela Costin.

Mai mult, conform unor surse apropiate anchetei, Ovidiu Popa are şi o condamnare pe numele său, fiind eliberat de după gratii în urmă cu 14 ani. Se pare că acesta a ucis-o pe mama primei sale soţii şi s-a ales astfel cu o condamnare pentru infracţiunea de omor. Condamnarea nu mai cântăreşte acum în noile anchete penale, el fiind deja reabilitat.

În timp ce agresorul a fost audiat, iar apoi reţinut, copiii săi au fost supuşi unui control medical la Serviciul de Medicină Legală, în prezenţa bunicii şi a unui psiholog. După controlul medical, micuţii nu s-au mai întors în centrul de plasament unde au fost duşi marţi noapte, ci la o mătuşă. „Copiii au fost preluaţi, au fost duşi la un centru de plasament, după care au fost plasaţi în familia extinsă. Din informaţiile pe care le deţin, copiii sunt acum în localitatea Fântâni. Am înţeles că mama se va întoarce în ţară în maximum trei zile, urmând să îşi clarifice situaţia familiară. Cei mici sunt monitorizaţi, atât de noi, cât şi de colegii de la poliţie, şi sunt incluşi într-un program de consiliere psihologică”, ne-a declarat Ciprian Groza, director adjunct al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi.

Individul a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Magistraţii de la Judecătoria Tecuci au emis pe numele său un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Citit 5813 ori Ultima modificare Sâmbătă, 06 Aprilie 2019 00:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.