Împuşcat de mascaţi, după ce i-a atacat pe poliţişti

Împuşcat de mascaţi, după ce i-a atacat pe poliţişti
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

UPDATE - Scandal aplanat cu focuri de armă trase de mascaţi. S-a întâmplat la Lieşti, unde un bărbat de 52 de ani a început să arunce cu pietre în vecini. Una dintre vecine a sunat la Poliţie, iar la faţa locului a fost trimis un echipaj de la Secţia 3 Rurală Lieşti.

Imediat ce i-a văzut pe oamenii în uniformă, bărbatul şi-a îndreptate atenţia spre aceştia, atacându-i cu pietre şi cu un par din lemn. Oamenii legii au tras mai multe focuri de armă în plan vertical şi au cerut ajutorul echipei de intervenţie de la Serviciul de Acţiuni Speciale (SAS).

De aici, lucrurile s-au complicat, pentru că bărbatul nu doar că nu s-a calmat, ci i-a atacat şi pe "mascaţi", unul dintre aceştia făcând uz de armă.

"Poliţiştii din Lieşti au fost sesizaţi de o femeie din localitate despre faptul că un bărbat se manifestă violent pe stradă, aruncând cu pietre în vecini. La vederea poliţiştilor, bărbatul a început să arunce cu pietre în aceştia şi apoi l-a atacat pe unul dintre ei cu un par din lemn. Poliţiştii au executat focuri de avertisment în plan vertical şi au solicitat ajutorul plutonului de intervenţie din cadrul SAS. Bărbatul s-a manifestat violent şi faţă de aceştia, continuând să arunce cu pietre şi, mai mult, când s-a trecut la imobilizarea lui, l-a atacat pe unul dintre luptătorii SAS cu o şurubelniţă. Ca urmare, acesta a folosit arma de vânătoare din dotare cu proiectil de cauciuc, rănindu-l pe agresor", ne-a declarat cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Poliţiştii au cerut imediat ajutor medical, iar până la sosirea echipajului SMURD, luptătorii SAS i-au acordat rănitului primul ajutor.

Pentru a-l transporta cât mai repede pe rănit la spital, cadrele medicale au solicitat intervenţia elicopterului SMURD. "Am fost solicitaţi să intervenim în localitatea Lieşti, pentru un pacient de aproximativ 50 de ani, cu plagă împuşcată. Pacientul prezenta o plagă împuşcată cu alice, din ce bănuim noi, în zona hemitoracelui stâng, cu lipsă de substanţă şi cu eviscerare de organ, stabil  hemodinamic la momentul preluării, extrem de agitat. L-am preluat cu elicopterul şi l-am transportat la Spitalul Judeţean pentru investigaţii suplimentare şi, probabil, intervenţie chirurgicală. Starea lui este gravă, dar este stabil şi sperăm să supravieţuiască", ne-a explicat Emilia Gheorghevici, medic UPU - SMURD.

Bărbatul rănit nu locuieşte cu forme legale în Lieşti şi era cunoscut ca fiind agresiv. Mai mult decât atât, se pare că acesta are şi probleme psihice.

"Stătea la mama lui, nu are domiciliul în comună. Spunea că este colonel în trupele NATO, deci vă daţi seama că, probabil, are probleme psihice”, susţine Iulian Boţ, primarul din Lieşti.

În cauză a fost deschis un dosar penal in rem (n.r. - pentru faptă) pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, ultraj şi uz de armă fără drept, cercetările fiind făcute sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lieşti.


Intervenţia în forţă a poliţiştilor a avut loc în cursul dimineţii de joi, ca urmare a unui apel primit de la o femeie din localitate care reclama faptul că un bărbat de se manifestă violent pe stradă, aruncând cu pietre în vecini. Poliţiştii din Lieşti s-au deplasat la faţa locului şi au constatat că cele sesizate se confirmă. La vederea poliţiştilor bărbatul a început să arunce cu pietre în aceştia şi apoi l-a atacat pe unul dintre ei cu un par din lemn. Poliţiştii au executat focuri de avertisment în plan vertical şi au solicitat uterior ajutorul plutonului de intervenţie din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale (SAS), dar prezenţa luptătorilor l-a iritat şi mai tare pe scandalagiu.

„Bărbatul s-a manifestat violent şi faţă de aceştia, continuând să arunce cu pietre şi, mai mult, când s-a trecut la imobilizarea acestuia, l-a atacat pe unul dintre luptătorii SAS cu o şurubelniţă. Ca urmare, acesta a folosit arma de vânătoare din dotare cu proiectul de cauciuc, rănindu-l pe agresor. Până la venirea echipajului SMURD acestuia i s-a acordat primul ajutor de luptătorii SAS”, precizează cms-şef Gabriela Costin, într-un comunicat transmis în urmă cu puţin timp.

Bărbatul rănit, care are 52 de ani, a fost adus la Galaţi cu elicopterul SMURD şi urmează să fie transportat la Spitalul de Urgenţă.

Poliţiştii au deschis o anchetă.

 

Citit 12063 ori Ultima modificare Marți, 21 Mai 2019 11:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.