Polițist judecat pentru complicitate la delapidare

Polițist judecat pentru complicitate la delapidare
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Un agent de poliţie în cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi s-a ales cu două dosare penale, în decurs de numai câteva luni. Este vorba despre Ionuț Axinte, care este acuzat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi de complicitate la delapidare și că a refuzat prelevarea de mostre biologice după ce a fost prins băut la volan.

În dosarul în care Ionuț Axinte este acuzat de complicitate la delapidare a mai fost anchetat și un timonier pe vasul "Danube 1", Adrian Rociu, în sarcina lui fiind reținută săvârșirea infracțiunii de delapidare.

Procurorii Parchetului de pe lângă Parchetul Judecătoriei Galați susțin că Ionuţ Axinte, "în contextul relaţiilor create în timpul executării atribuţiilor de patrulare navală, în seara zilei de 4 aprilie 2018, în jurul orelor 22,00, s-a deplasat la pontonul P178 al Administraţiei Porturilor Dunărea Maritimă Galaţi, unde se afla acostată nava "Danube 1", cu scopul de a obţine de la timonierul Adrian Rociu diferite cantităţi de motorină pentru uz personal".

Agentul de poliție a urcat la bordul navei având asupra sa mai multe canistre de motorină. "După ce inculpatul Rociu Adrian a umplut canistrele cu motorină din tancul rezervor al navei şi i-a predat recipientele, inculpatul Axinte Ionuţ a fost prins în flagrant de un echipaj de poliţie aflat în patrulare în zonă. Conform probelor administrate în cauză s-a stabilit că motorina sustrasă de inculpatul Rociu Adrian pentru folosinţa inculpatului Axinte Ionuţ provenea din tancul rezervor al navei Danub 1", au arătat procurorii gălățeni, în rechizitoriul prin care au dispus trimiterea în judecată a celor doi bărbați.

Cu un dosar pe cap, s-a urcat băut la volan

În ciuda faptului că avea deja un dosar penal pe numele său, agentul de poliție a mai încălcat  o dată legea, urcându-se băut la volan. El a fost oprit în trafic de mai mulți conducători auto, din cauză că circula pe contrasens pe strada Brăilei, în zona Palatului de Justiție. Cei care au reușit să îl oprească pe Ionuț Axinte au sunat la 112 și i-au anunțat pe colegii acestuia. Astfel, un echipaj de la Biroului Rutier Galaţi a ajuns la fața locului, unde a identificat autoturismul orientat în sensul opus al direcţiei normale de mers, la volanul căruia se afla inculpatul Ionuţ Axinte, acesta prezentând documentele de identificare.

"S-a solicitat testarea cu aparatul etilotest, însă inculpatul a refuzat, astfel că, având în vedere modalitatea în care a fost depistat, dar şi comportamentul neobişnuit afişat de acesta, precum şi incoerenţa în vorbire, poliţiştii l-au condus la Spitalul Clinic de urgenţă "Sf. Ap. Andrei" Galaţi în vederea recoltării probelor biologice de sânge şi urină, pentru a se stabili dacă, la momentul respectiv, acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive. În prezenţa personalului medical, inculpatul a refuzat recoltarea, aspect consemnat de medic în fişa "examen clinic"", explică procurorii, în rechizitoriul din cel de-al doilea dosar întocmit pe numele polițistului.

Ambele dosare au fost trimise Judecătoriei Galați, urmând să se stabilească și primele pedepse pentru cei doi bărbați.

Citit 4530 ori Ultima modificare Luni, 24 Iunie 2019 00:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.