”Obraznicii” umplu sacul bugetului local. Sute de AMENZI, din scandaluri şi nereguli rutiere

”Obraznicii” umplu sacul bugetului local. Sute de AMENZI, din scandaluri şi nereguli rutiere
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

80.000 de lei este valoarea totală a amenzilor aplicate într-o lună de polişitii locali din Galaţi celor certaţi cu bunul simţ şi regulile elementare de convieţuire. Cei mai "harnici" contribuabili s-au dovedit scandalagii, beţivii, dar şi şoferii care în lipsa locurilor de parcare au fost prinşi în ofsaid şi sancţionaţi.

A doua lună de desfăşurare a planului "Estival 2019" a echivalat, la Galaţi cu aplicarea a 280 de amenzi pentru diverse încălcări ale unor acte normative care ţin de linişte publică, curăţenia oraşului ori disciplina traficului rutier. Practic, în iunie, poliţiştii locali au aplicat aproape zece amenzi zilnic, mai puţine decât în prima lună de desfăşurare a planului, valoarea totală a sancţiunilor aplicate ajungând la 80.000 de lei. Cele mai multe, aproape 120, au fost date celor care au încălcat legea privind ordinea şi liniştea publică. Cele mai multe amenzi au ajuns în buzunarele celor care au făcut scandal în locuri publice, au consumat alcool, au adresat expresii jignitoare sau au făcut gesturi obscene, ori au fost prinşi la cerşit.

113 amenzi au fost date gălăţenilor care au nesocotit mediul înconjurător. Murdărirea domeniului public sau a mobilierului urban, depozitarea necorespunzătoare a materialelor de construcţii, parcarea pe trotuar sau pe spaţiul verde au fost principalele motive pentru care s-au aplicat sancţiuni conform HCL 260/2018.

Şi pentru că este vară, nu puteau lipsi amenzile pentru fumatul în locuri publice, în special în parcurile pentru copii. Zece astfel de sancţiuni au fost date în iunie.

În primele două luni de derulare a planului de măsuri "Estival 2019", poliţiştii locali din Galaţi au aplicat 607 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 180.000 de lei.

Acesta este al treiela an când în oraşul nostru se desfăşoară astfel de acţiuni concentrate ale Poliţiei Locale, în perioada mai-septembrie. În 2019, agenţii sunt concentraţi pe modul în care se respectă regulile de circulaţie pe drumurile publice.

Citit 2794 ori Ultima modificare Joi, 18 Iulie 2019 14:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.