Dragostea pornită pe internet, capcană pentru prostituţie
Foto: Iulia Kelt

Dragostea pornită pe internet, capcană pentru prostituţie
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Reţelele de socializare sunt folosite, din ce în ce mai des, de proxeneţi pentru a-şi racola victimele. Cele cinci persoane anchetate acum de DIICOT pentru trafic de minori şi trafic de persoane, foloseau des Facebook-ul pentru a identifica potenţiale victime, pe care apoi le invitau în oraş pentru a le cuceri. 

Aşa s-a întâmplat şi în cazul unei tinere de 17 ani dintr-o comună din Vaslui, care a ajuns să practice prostituţia de dragul iubitului. Fata, elevă în clasa a XII-a, a fost observată, într-un bar de Cornel-Constantin Puiu, care i-a cerut acesteia prietenie pe Facebook. Fata a acceptat cererea de prietenie, apreciind ca măgulitor faptul că era căutată de un „bărbat drăguţ”. Conversaţiile de pe reţeaua de socializare au dus rapid la o întâlnire între cei doi. „După o perioadă scurtă de timp în care inculpatul şi-a arătat disponibilitatea de a începe o relaţie serioasă cu victima, acesta a invitat-o la locuinţa sa pentru a-i cunoaşte părinţii, inculpata Puiu Veta şi făptuitorul Puiu Constantin, dar şi pe fraţii acestuia, Puiu Bogdan-Vasile şi Puiu Nelu”, susţin anchetatorii.

Minora a crezut poveştile „servite” de familia bărbatului, care se comportau ca şi cum ea ar fi fost viitoarea soţie a lui Cornel-Constantin Puiu. Mai mult decât atât, minora şi-a invitat la întâlnirile pe care le avea cu proxenetul şi o prietenă, care a început o relaţie sentimentală cu Nelu Puiu. Astfel că gruparea a reuşit să racoleze două fete dintr-un foc.

De la abator, la prostituţie

Cornel-Constantin Puiu a reuşit să o facă pe minora de 17 ani să se îndrăgostească de el aşa că i-a propus acesteia să plece împreună în Germania, să se angajeze la abatorul unde el lucra de şapte ani şi să-şi facă o familie împreună. Anchetatorii au arătat că varianta „angajării la abator în Germania” a fost folosită de inculpaţi cu mai multe dintre victimele recrutate şi exploatate pe teritoriul Germaniei.

Pentru a o convinge, inculpatul chiar i-a organizat fetei o petrecere surpriză atunci când aceasta a împlinit 18 ani. Astfel, deşi iniţial refuzase să plece în Germania, fata a acceptat. Mai mult, aceasta a fost convinsă să nu îşi anunţe părinţii, pe motiv că aceştia s-ar putea împotrivi relaţiei dintre cei doi.  

Călătoria în Germania s-a făcut cu autoturismul inculpatului Cornel Puiu, cei doi fiind însoţiţi şi de fratele inculpatului, Nelu Puiu, dar şi de prietena minorei, atrasă şi ea în cursa unei slujbe bine plătite în străinătate.

Ajunsă în Germania, fata din Vaslui a realizat că iubitul ei şi rudele sale se ocupă cu proxenetismul, motiv pentru care a luat legătura cu o verişoară, pe care a rugat-o să îi anunţe părinţii, astfel încât aceştia să poată merge la poliţie. După ce a realizat unde a ajuns, tânăra i-a cerut iubitului să o lase să se întoarcă acasă, însă acesta din urmă i-a pus în spate costul transportului. „Inculpatul Puiu Cornel-Constantin s-a schimbat în atitudine, a devenit dintr-o dată agresiv verbal, a început să ţipe la persoana vătămată reproşându-i faptul că „l-a pus la datorii”, că are o datorie la ei de 2.000 euro şi că va trebui să înceapă să practice prostituţia în condiţiile impuse de ei până face banii şi abia apoi îi vor permite să plece acasă”, arată anchetatorii.

Astfel, tânăra a fost dusă la un club, unde a fost obligată să se culce cu mai mulţi bărbaţi, la finalul serii banii câştigaţi fiind luaţi chiar de Cornel Puiu.

Plângerea la poliţie, paşaport spre libertate

Cornel-Constantin Puiu a fost anunţat din România că rudele fetei au depus plângere la poliţie. „Acest lucru l-a determinat pe inculpatul Puiu Cornel-Constantin să-i facă rezervare la un autocar, cerând tot persoanei vătămate să-şi plătească transportul din suma de bani obţinută din practicarea prostituţiei. Totodată, a cerut persoanei vătămate să o sune pe mama sa şi să o liniştească şi să-i ceară să nu mai meargă la poliţie pentru că ajunge în două zile acasă”, mai arată anchetatorii.

De data aceasta, fata a avut noroc pentru că inculpatul nu i-a confiscat telefonul mobil şi a putut lua legătura ce rudele rămase acasă, plângerea depusă de mama ei la poliţie fiind paşaportul său spre libertate. Alte tinere nu au fost însă la fel de norocoase, de aceea este extrem de important să atragem atenţia, împreună cu autorităţile, asupra pericolelor la care se expun fetele aflate la o vârstă fragedă, uşor impresionabile şi insuficient informate.

CITEȘTE ȘI: Proxeneţi cu vechime, avere colosală pe spatele minorelor. ”Peştii” au fost săltaţi de la o gală de box (VIDEO)

Citit 4811 ori Ultima modificare Vineri, 30 August 2019 01:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.