Bordelul de pe şalupă s-a desfiinţat

Bordelul de pe şalupă s-a desfiinţat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După doi ani de la înregistrare, dosarul în care Tania S. este acuzată de prostituţie, iar Cristian Ţ. şi Ciprian Irinel P. sunt acuzaţi de proxenetism, s-a terminat la sfârşitul anului trecut.

În urma deciziei judecătorilor gălăţeni, cei trei inculpaţi s-au ales cu pedepse cuprinse între doi ani şi două luni şi patru ani. Singurul care va ajunge după gratii este Ciprian Irinel P, care va executa o pedeapsă de trei ani.

Ceilalţi doi, Tania S. (cu o pedeapsă de doi ani şi două luni) şi Cristian Ţ. (cu o pedeapsă de patru ani), vor executa cu suspendare pedepsele primite de la judecători.

Magistraţii au dispus şi confiscarea unor sume de bani , în folosul statului, astfel: de la Tania suma de 165 de lei, iar de la Irinel şi Cristian câte 100 de lei.

De asemenea, cei trei trebuie să plătească câte 800 de lei drept cheltuieli de judecată. Dar să vedem, pe scurt, pentru ce au primit cei trei pedepsele mai sus menţionate.

Tania S. provine dintr-o familie dezorganizată, şi cum nu avea niciun venit, în 2004 s-a apucat de prostituţie. Iniţial, pe cont propriu.

Dar, cu timpul, i-a cunoscut pe Nicoleta V. (minoră), cu care a devenit colegă de muncă, dar şi pe Cristian şi pe Ciprian Irinel. Cei doi se cunoşteau din 2004, când  Cristian era taximetrist, iar Ciprian era proxenetul Taniei.

Prostituţie sub protecţie

Fetele au intrat sub protecţia celor doi bărbaţi, practicându-şi în continuare meseria.

La începutul anului 2005, se arată în rechizitoriul parchetului, Tania a fost cazată pe o şalupă ce era ancorată pe malul râului Siret şi al cărei paznic era unul dintre martorii din dosar, Gheorghe N..

Plata pentru cazare o făcea chiar Tania, întreţinând relaţii sexuale cu paznicul, existând un singur moment în care martorul i-a dat Taniei o sumă de bani, respectiv 5 lei.

În acest dosar sunt citaţi 16 martori (toţi bărbaţi) care le-au fost clienţi celor două fete, ca la bordel, contra unor sume destul de mici – între 15 şi 70 de lei. De obicei, Ciprian Irinel cerea 100 de lei pentru ambele fete.

Sume modice împărţite la trei

În aprilie 2005, Tania S. a fost depistată de poliţie în timp ce era cu un client de la care încasase suma de 20 de lei (bani care au fost găsiţi de poliţişti în buzunarul fetei, dar care nu au fost confiscaţi).

Banii câştigaţi erau împărţiţi la trei (cei doi proxeneţi şi fata care presta). Din declaraţiile depuse la dosar rezultă că se câştigau  între 100 şi 150 de lei pe zi.

La un moment dat, Tania a plecat din ţară, probabil cu intenţia de a lucra din nou pe cont propriu, dar s-a reîntors.

Cercetările făcute de procurori nu au putut stabili care sunt sumele totale de bani de care a profitat Ciprian Irinel , iar cele două fete nu au putut preciza cu exactitate în declaraţii ce sume le-au dat celor doi proxeneţi.

Cercetaţi în stare de libertate

Tania şi-a recunoscut fapta, iar procurorii au cercetat-o în stare de libertate şi au trimis-o în judecată pentru practicarea prostituţiei.

Deşi minora Nicoleta şi-a recunoscut fapta, ea  a fost scoasă de sub urmărire penală întrucât, au stabilit procurorii, nu sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de prostituţie.

„Din probele administrate nu a rezultat săvârşirea în mod repetat şi a unui număr suficient de mare de acte materiale pentru ca fapta acesteia să constituie infracţiunea de prostituţie”, scrie în rechizitoriul parchetului.

În cazul minorei s-a dispus, însă, întrunirea unui referat de anchetă socială din care rezultă condiţiile de trai ale familiei Nicoletei. Procurorii au cerut în cazul fetei şi un raport de expertiză medico-legală psihiatrică din care rezultă că Nicoleta are retard mintal uşor.

Cei doi bărbaţi au mai avut probleme cu legea. Judecătorii care i-au condamnat acum au contopit pentru cei doi bărbaţi şi pedepsele  primite în trecut.

Citit 2098 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.