Infracţiuni economice

Infracţiuni economice
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cum fură administratorii de firmă

Gălăţeanul Cristian V., de 37 ani este urmărit penal de Serviciul de Investigare a Fraudelor  pentru evaziune fiscală.

În perioada ianuarie 2008-august 2009, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Galaţi, bărbatul nu a vărsat la bugetul de stat în termen de cel mult 30 de zile de la scadenţă  sume reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă, în valoare de 17.554 lei. Cristian este cercetat în libertate.

Cecuri mari, dar goale

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi au început urmărirea penală faţă de Dumitru T., de 54 ani, administrator al unei societăţi comerciale, pentru emitere de cecuri cu lipsă de disponibil în cont şi lipsă de elementele esenţiale.

Bărbatul a desfăşurat activităţi comerciale cu o altă societate şi pentru plată a emis cec în valoare de 149.723,62 lei, fără a avea disponibil în contul bancar. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului.

30.000 lei în aşteptare - Mureşul, tras în piept de Galaţi

Gălăţeanul Iancu R., de 44 de ani, este urmărit penal de ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor pentru că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Galaţi, bărbatul a emis mai multe cecuri în favoarea  unei alte societăţi comerciale din localitatea Găieşti, judeţul Mureş, fără a avea la tras disponibil suficient şi fără ca instrumentele de plată să fie completate conform prevederilor legale.

În momentul introducerii la plată de către beneficiari, cecurile au fost refuzate pe motiv de lipsă totală de disponibil în cont, sumele refuzate la plată fiind în valoare totală de 30.000 lei. Iancu R este cercetat în libertate.

Produse contra vorbe

S-a dispus începerea urmăririi penale faţă de gălăţeanul Marian C., de 54 ani, pentru înşelăciune.

Ca administrator al unei societăţi comerciale din oraş, bărbatul a emis un bilet la ordin in favoarea altei societăţi comerciale din Galaţi, pentru plata sumei de 76.000 lei. Banii reprezentau contravaloarea unor produse metalurgice livrate.

Pe 8 octombrie 2009, cecul a fost refuzat parţial la plată, deşi marfa a fost ulterior comercializată şi încasată integral de către administrator. Învinuitul este cercetat în libertate, prejudiciul recuperat ridicându-se la valoarea de 6.000 lei.

Trei roviniete falsificate

Gălăţeanul Nicolae J., de 43 ani este urmărit penal de ofiţerii Serviciului Investigaţii Fraude pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Ca administrator al unei societăţi comerciale din Galaţi, bărbatul a făcut în fals trei facturi fiscale din care rezulta că societatea sa ar fi achitat rovinieta către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA, pentru trei mijloace de transport - „rovinietele” costând în total 1.600 lei.

Actele au fost folosite începând cu 8 iulie 2009, pentru inducerea in eroare a organelor de control ale Politiei Rutiere. Bărbatul este cercetat în libertate, paguba fiind recuperată în totalitate.

Escrocherie cu firmă-paravan

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor au început urmărirea penală  împotriva lui Lazăr G., de 26 ani,  administrator al unei societăţi comerciale din Galaţi, pentru înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, ascunderea bunului sau sursei impozabile, folosirea creditului şi activului societăţii în scopuri personale şi  prezentarea de documente conţinând date false la Oficiul Registrului Comerţului în vederea înmatriculării unei societăţi comerciale.

În cursul anului 2006, tânărul a contactat diverse societăţi comerciale specializate în transport mărfuri auto intern şi internaţional, cărora le-a comandat efectuarea de transport marfă pentru diferiţi clienţi.

Pentru plata acestor prestări de servicii a emis bilete la ordin înscriind un cont inexistent şi creând astfel un prejudiciu total de 35.885 lei.

Cercetările au  arătat că pentru înscrierea societăţii comerciale a prezentat la Oficiul Registrului Comerţului un contract de închiriere de spaţiu falsificat, nu a evidenţiat în contabilitate activitatea comercială a firmei, a ascuns bunul sau sursa impozabilă, a folosit creditul societăţii în interes personal.

Cercetările continuă cu învinuitul în libertate pentru probarea activităţii infracţionale şi recuperarea prejudiciului.

Citit 875 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.