Dosare multe, efort pe măsură la Parchetul local

Dosare multe, efort pe măsură la Parchetul local
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Urmărire, dar şi supraveghere

Pe lângă cele 17.134 de cauze pe care le-au avut de soluţionat, în 2009 procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au avut de rezolvat şi 1.224 de plângeri. Au reuşit să rezolve 924 din acestea.

În aceeaşi perioadă, după cum ne-a informat Ionel Gîlcă (FOTO), noul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, în sectorul de activitate judiciar, procurorii instituţiei au formulat 208 apeluri şi recursuri la hotărâri judecătoreşti considerate a fi nelegale şi netemeinice.

Totodată, în activitatea de urmărire proprie, procurorii au avut de soluţionat 134 de cauze, din care  au reuşit să soluţioneze 70.

În ceea ce priveşte activitatea de supraveghere a cercetărilor făcute de poliţişti, procurorii au avut de soluţionat 17.000 de cauze, din care au soluţionat peste 5.000, restul rămânând, în continuare, în supraveghere.

E important de reţinut că, din cele 5.638 de cauze soluţionate în 2009, 488 au fost rezolvate prin rechizitoriu. Acestea s-au concretizat şi prin trimiterea în judecată a unui număr de 690 de inculpaţi din care un număr de 65 în arest preventiv.

Procurori, în instanţă

Procurorii au participat la soluţionarea a 5.966 de cauze penale, din care au fost soluţionate 2.024 (au fost puse concluzii pe fond). Celelalte cauze sunt încă pe rolul instanţei de judecată.

În aceeaşi perioadă, procurorii repartizaţi pe activitatea de judiciar au mai soluţionat 2.154 de cauze civile, toate acestea fiind verificate ulterior sub aspectul legalităţii şi temeiniciei soluţiei adoptate.

Aşa cum ne-a confirmat prim-procurorul Ionel Gîlcă, în fiecare zi de vineri se verifică toate hotărârile judecătoreşti pronunţate în timpul săptămânii în curs de către magistraţii Judecătoriei Galaţi. Ca urmare a acestor verificări au fost făcute 208 de apeluri şi recursuri.

Citit 745 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.