Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Poliţia Română a găzduit, la Iaşi, conferinţa de deschidere a Proiectului THOR - "Cooperare regională pentru prevenirea şi lupta împotriva criminalităţii transfrontaliere în regiunea de frontieră dintre România şi Moldova".

Principalul obiectiv al acestui proiect, finanţat în cadrul Programului Operaţional Comun România - Republica Moldova 2014-2020, este creşterea cooperării regionale pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor transfrontaliere la graniţa cu Moldova. Se are în vedere crearea unei platforme IT pentru asigurarea schimbului de date şi informaţii, susţinută de facilităţi moderne.

Până la finalul perioadei de implementare (29 iunie 2022), proiectul îşi propune să contribuie la o creştere semnificativă a securităţii frontierei de est a Uniunii Europene.

Printre partenerii beneficiari ai proiectului, în care Inspectoratul General al Poliţiei Române este lider, se află inspectoratele de poliţie judeţene Botoşani, Galaţi, Iaşi şi Vaslui, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră din România, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, Şcoala de Formare Iniţială şi Continuă a Personalului Poliţiei de Frontieră Iaşi, Inspectoratul General al Poliţiei din Republica Moldova şi Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră din Republica Moldova.

Proiectul beneficiază de o finanţare de 12.568.107 euro, respectiv 59.410.698 de lei.

Citit 330 ori Ultima modificare Luni, 07 Octombrie 2019 02:16

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro