Peste 12 milioane de euro pentru siguranţa la graniţa cu Moldova

Peste 12 milioane de euro pentru siguranţa la graniţa cu Moldova
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Poliţia Română a găzduit, la Iaşi, conferinţa de deschidere a Proiectului THOR - "Cooperare regională pentru prevenirea şi lupta împotriva criminalităţii transfrontaliere în regiunea de frontieră dintre România şi Moldova".

Principalul obiectiv al acestui proiect, finanţat în cadrul Programului Operaţional Comun România - Republica Moldova 2014-2020, este creşterea cooperării regionale pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor transfrontaliere la graniţa cu Moldova. Se are în vedere crearea unei platforme IT pentru asigurarea schimbului de date şi informaţii, susţinută de facilităţi moderne.

Până la finalul perioadei de implementare (29 iunie 2022), proiectul îşi propune să contribuie la o creştere semnificativă a securităţii frontierei de est a Uniunii Europene.

Printre partenerii beneficiari ai proiectului, în care Inspectoratul General al Poliţiei Române este lider, se află inspectoratele de poliţie judeţene Botoşani, Galaţi, Iaşi şi Vaslui, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră din România, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, Şcoala de Formare Iniţială şi Continuă a Personalului Poliţiei de Frontieră Iaşi, Inspectoratul General al Poliţiei din Republica Moldova şi Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră din Republica Moldova.

Proiectul beneficiază de o finanţare de 12.568.107 euro, respectiv 59.410.698 de lei.

Citit 1036 ori Ultima modificare Luni, 07 Octombrie 2019 02:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.