Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Cetăţeanul român I.M., în vârstă de 24 de ani, s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de control, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea. Tânărul se afla la volanul unui autoturism marca Mercedes, ce avea aplicate plăcuţe cu număr de înmatriculare specific Norvegiei.
Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru mijlocul de transport, s-a procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora a rezultat că autocolantul care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice aplicat pe reversul certificatului de înmatriculare nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals. Totodată, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul în cauză figurează în bazele de date cu înmatricularea suspendată de autorităţile din Norvegia.
Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a cumpărat autoturismul în aceeaşi zi şi nu avea cunoştinţă despre faptul că autocolantul care atestă efectuarea ITP este fals şi nici că nu are drept de circulaţie pe teritoriul României.
În cauză, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat,la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Citit 944 ori Ultima modificare Luni, 18 Noiembrie 2019 16:54

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro