Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Cetăţeanul român I.M., în vârstă de 24 de ani, s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de control, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea. Tânărul se afla la volanul unui autoturism marca Mercedes, ce avea aplicate plăcuţe cu număr de înmatriculare specific Norvegiei.
Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru mijlocul de transport, s-a procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora a rezultat că autocolantul care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice aplicat pe reversul certificatului de înmatriculare nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals. Totodată, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul în cauză figurează în bazele de date cu înmatricularea suspendată de autorităţile din Norvegia.
Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a cumpărat autoturismul în aceeaşi zi şi nu avea cunoştinţă despre faptul că autocolantul care atestă efectuarea ITP este fals şi nici că nu are drept de circulaţie pe teritoriul României.
În cauză, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat,la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Citit 1126 ori Ultima modificare Luni, 18 Noiembrie 2019 16:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.