Bunuri de 10.000 de euro, furate dintr-o locuinţă

Bunuri de 10.000 de euro, furate dintr-o locuinţă
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Furturi pe bandă rulantă, hoţi neprinşi. Asta susţine o gălăţeancă că se întâmplă în oraşul nostru, fiind revoltată că, deşi a pus la dispoziţia organelor de cercetare penală imagini de pe camerele de supraveghere, nimeni nu reuşit să găsească făptaşii. Gălăţeanca ne-a povestit că a rămas fără bunuri - bijuterii şi ceasuri - în valoare de aproximativ 10.000 de euro, jaful având loc la finalul lunii octombrie.

Surpriza neplăcută a fost descoperită atunci când femeia s-a întors din concediu, unde fusese plecată alături de familie. Nu şi-a dat seama imediat ce s-a întâmplat, pentru că în casă lucrurile nu erau răvăşite, aşa cum se întâmplă atunci când te calcă hoţii. Probabil că cei care au furat bunurile ştiau exact unde se află lucrurile de valoare.

"S-a întâmplat pe 27 octombrie, la ora 18,35. Un individ a intrat în locuinţa mea, accesul fiind geamul de la dormitor. Acesta a furat bijuterii şi ceasuri în valoarea de aproximativ 10.000 de euro. A deschis geamul de la dormitor cu ajutorul unei şurubelniţe, pe care, se vede de pe imaginile de pe camere, a scos-o din buzunarul de la geacă. Era pregătit. A acţionat la pont, pentru că nu a luat decât bijuteriile şi ceasurile, nu a deranjat casa cu absolut nimic, nu era căutat prin casă", ne-a povestit femeia.

Păgubita a mers la poliţie şi a depus plângere în speranţa că oamenii legii o vor ajuta să îşi recupereze prejudiciul. Ba mai mult, le-a pus la dispoziţie şi imagini de pe camerele de supraveghere, care arată că individul a filat locaţia înainte de a da lovitura. "Cu o săptămână înainte de furt, tot duminica, cam pe la aceeaşi oră, un individ a stat la colţul gardului şi a urmărit, timp de o oră, curtea. Poliţia nu ne-a dat nici un răspuns până acum. Ne-a spus că nu au de unde să îl ia şi că pe baza imaginilor nu pot să facă prea mult", a adăugat păgubita.

Din imaginile suprinse de camerele de supraveghere se vede că individul avea faţa acoperită şi purta mănuşi, semn că ştia exact cum trebuie procedat în astfel de cazuri.

Femeia este contrariată pentru că a aflat că nu este singura în această situaţie. "Am informaţii clare că sunt foarte multe persoane în Galaţi care au păţit acelaşi lucru. Hoţii intrat atât pe uşă, cât şi pe geam şi au furat doar bijuterii de aur şi ceasuri", a conchis femeia, care a preferat să îşi păstreze anonimatul.

Poliţia susţine că în cazul prezentat de noi a fost deschis un dosar penal şi se fac cercetări sub aspectul săvârşiri infracţiunii de furt, refuzând însă să ofere alte detalii despre cele întâmplate. Aşa că hoţii sunt liberi să dea lovitură după lovitură, fiind, se pare, nepăsători că sunt filmaţi de camerele de supraveghere.

Citit 5218 ori Ultima modificare Joi, 05 Decembrie 2019 22:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.