Arestat preventiv după ce a înșelat șase persoane prin METODA ACCIDENTUL

Arestat preventiv după ce a înșelat șase persoane prin METODA ACCIDENTUL
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Poliștii Biroului de Investigații Criminale Galați au reușit să îl identifice pe un bărbat în vârstă de 29 de ani, din Brăila, care era suspectat că a păcălit mai multe persoane prin metoda ”accidentul”. Bărbatul este suspectat că, timp de șase luni, a săvârșit cel puțin șase fapte de înșelăciune, reușind să strângă arpoximativ 130.000 de lei.

”În urma investigațiilor complexe efectuate de polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Galați, cu suportul Serviciului de Investigații Criminale Brăila, s-a reușit identificarea unui bărbat în vârstă de 29 de ani din Brăila, suspectat de săvârșirea a șase infracțiuni de înșelăciune prin metoda "accidentul". Infracțiunile au fost comise în perioada iulie - decembrie 2019, iar prejudiciul estimat este de 130.000 de lei. Persoana în cauză a fost reținută pe bază de ordonanță pentru 24 de ore”, ne-a declarat cms. Iulian Unguru, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați. Bărbatul a fost prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, magistrații Judecătoriei Galați stabilind că brăileanul trebuie să stea după gratii în următoarele 30 de zile.

Printre victimele care i-au căzut în plasă se număra și o femeie în vârstă de 75 de ani, care a rămas fără economiile sale după ce individul i-a spus că fiica ei se află în stare gravă la spital.

”M-a sunat pe la 4,00 dimineață și mi-a spus că fiicea mea de la Botoșani este în stare gravă. Mi-a cerut mai mulți bani, vreo 30.000 de lei, dar i-am spus că nu am decât 11.000 de lei și 1.900 de euro. După vreo oră, a venit cineva, eu i-am dat adresa, și a luat banii. Nu am stat pe gânduri pentru că mi-a zis că, dacă nu le dau banii, fiica mea va rămâne paralizată pe viață. Nu m-am gândit decât la faptul că vreau ca fiica mea să se facă bine”, povestește, cu lacrimi în ochi, bătrâna. La scurt timp după ce a dat banii, bătrâna s-a gândit să își sune ginerele să vadă în ce stare este fiica ei. Atunci a aflat că a fost păcălită, fiica fiind cea care a sunat la 112 pentru a anunța înșelăciunea. Bătrâna este încă în stare de șoc, chiar dacă, de la incident, a trecut o săptămână. Norocul ei este că îl are aproape pe fiul venit recent din Belgia.

”Am venit acasă de sărbători. Este prima dată în ultimii 20 de ani în care reușesc să îmi fac sărbătorile acasă. Înșelăciunea a avut loc doar cu câteva zile înainte să vin eu acasă. Nu cred că au acționat la pont, pentru că nici măcar eu nu știam că mama are banii aceeea în casă”, ne-a spus bărbatul.

Polițiștii continuă acum, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, investigațiile, urmând să stabilească dacă brăileanul a mai păcălit și alte persoane în afară de cele șase identificate deja.

Citit 4766 ori Ultima modificare Luni, 23 Decembrie 2019 11:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.