Mii de petarde și baterii de artificii, confiscate de polițiști

Mii de petarde și baterii de artificii, confiscate de polițiști
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Polițiștii gălățeni, efectuând activități în baza unui plan de acțiune pentru prevenirea și combaterea operațiunilor ilegale cu articole pirotehnice, au depistat mai multe persoane care intenționau să comercializeze fără drept, articole pirotehnice. Peste 10.800 de petarde și 400 de baterii de artificii au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

Astfel, pe strada Aleea Comerțului, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au găsit, expuse spre vânzare, pe o masă din plastic, peste 660 de petarde, 64 de baterii de artificii și 17 baghete luminoase, toate din categoriile F1, F2 și F3.

De asemenea, pe Bulevardul Henri Coandă, din municipiul Galați, polițiștii aceluiași serviciu au depistat un bărbat, de 42 de ani, care intenționa să comercializeze fără drept 5.540 de petarde și 12 baterii de artificii. Tot pe Bulevadrul Henri Coandă, la punctul de lucru al unei societăți comerciale autorizate să comercializeze articole pirotehnice din categoriile F1 și P1, polițiștii au găsit 2.050 de petarde și opt baterii de artificii care erau oferite spre vânzare, fără drept.

Alți doi bărbați, de 35 și 46 de ani, au fost depistați de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase în parcarea aferentă unui fast food, respectiv, în piața din cartierul Micro 19, primul încercând să comercializeze 1.320 de petarde și 31 de baterii de artificii, cel de-al doilea, 1.000 de petarde și 20 de baterii de artificii.

Totodată, polițiștii secțiilor de poliție 1, 2 și 4 au ridicat 455 de baterii de artificii și peste 100 de petarde de la persoane care comercializau aceste articole, fără drept.

În toate cazurile menționate, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, procedând la ridicarea bunurilor respective, în vederea continuării cercetărilor.

Citit 3189 ori Ultima modificare Joi, 02 Ianuarie 2020 15:28

2 comentarii

 • postat de plătitor de taxe
  Marți, 31 Decembrie 2019 17:54
  188.24.209.***
  Pe bune..?eu sunt curios câte amenzi sau ce au "reținut" Poliția Locală..Acum de sfârșit de an puteau si ei măcar să mimeze niste acțiuni de combatere a vânzări ilegale de materiale pirotehnice,să fie si ei mai activi prin cartiere ( măcar primeau niste puncte pentru impresie artistică)..De când au primit mașini,nu îi mai vezi patrulând pe jos...decât dimineața si seara...in jurul tonomatelor de cafea.Noul an sper să facă o dată pentru totdeauna o curățenie generala în această instituție plătită din bani publici...să facă angajări pe merit nu pe pile politice..Angajați oameni tineri si renunțați la ,,fosile,,,la cei supraponderali,la agarici si ageamii..Sau nu o zic cu răutate poate va desființează si lasă pe cei care pot si vor să isi facă treaba..jandarmeria,poliția naționala,sri,sts,..
  1
  5
  Raportează
 • postat de comunismul
  Marți, 31 Decembrie 2019 14:07
  79.116.106.***
  sa fie amendati! cei care abuzeaza de artificii sau chiar pocnitori! mai degraba doar pocnitorile! artificiile mai putin! tot pocnesc atata! frate nici revelionul nu a venit bine! si arunci ca boul asa! ca dupa aia de revelion! sa numai ai ce sa arunci! dar stiu multi i-au in deradere! chestia asta! foarte bine! sa faca bors atunci!
  3
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.