PERCHEZIȚII în Galaţi pentru o fraudă de 2.000.000 de euro. Funcţionari şi afacerişti, pe lista suspecţilor (VIDEO)

PERCHEZIȚII în Galaţi pentru o fraudă de 2.000.000 de euro. Funcţionari şi afacerişti, pe lista suspecţilor (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Peste o sută de percheziţii se desfăşoară la această oră în 25 de judeţe din ţară şi în capitală într-un amplu dosar care vizează infracţiuni de fals şi de serviciu. Vizate sunt persoane care lucrează în cadrul unor instituţii publice şi societăţi comerciale despre care poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a IGPR, sub coordinarea cărora se desfăşoară ampla acţiune, susţin că ar fi creat un prejudiciu de peste 2.000.000 de euro prin contracte şi achiziţii fictive.

Acțiunea are loc în cadrul unui dosar penal instrumentat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Giurgiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale, fiind efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de amenințare, falsificarea de instrumente de plată, abuz în serviciu, fals intelectual, delapidare și instigare la abuz în serviciu, pe lista judeţelor vizate aflându-se şi Galaţiul.

“Din cercetări a reieșit că mai multe instituții din țară ar fi efectuat plata unor achiziții fictive pentru mărfuri care nu ar fi intrat niciodată în patrimoniul instituției sau plata unor facturi pentru mărfuri supraevaluate, pentru care achiziția era nejustificată, neexistând referate de necesitate sau recepții ale mărfurilor achiziționate. Aceste achiziții ar fi fost făcute de la diferite societăți comerciale care nu au personal angajat, sunt administrate de aceleași persoane fizice, au sediul social și domiciliul fiscal stabilite la adrese apropiate și care au înregistrat venituri doar din încasări de la unități administrativ-teritoriale, instituții de învățământ și alte instituții”, se precizează într-un comunicat dat publicităţii de Poliţia Română.

15 mandate de aducere au fost emise de procurori, aceste, urmând să fie puse în aplicare de poliţişti. Anchetatorii nu au făcut publice, deocamdată, natura contractelor suspectate ca frauduloase şi nici perioada de referinţă în care se presupune că s-ar fi desfăşurat activităţile infracţionale investigate.

La acțiune participă polițiști din cadrul I.G.P.R. - Direcția de Investigare a Criminalității Economice și inspectoratele de poliție ale județelor Olt, Vâlcea, Prahova, Dâmbovița, Caraș-Severin, Călărași, Buzău, Ilfov, Brăila, Galați, Gorj, Hunedoara, Timiș, Tulcea, Cluj, Dolj, Alba, Constanța, Brașov, Argeș, Teleorman, Mehedinți, Ialomița, Arad și Giurgiu.

Citit 22010 ori Ultima modificare Luni, 13 Ianuarie 2020 13:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.