Banii i-au luat ochii! Mirică rămâne după gratii

Banii i-au luat ochii! Mirică rămâne după gratii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Magistraţii Curţii de Apel au respins ieri recursul declarat de Dumitru Mirică, fostul şef al Serviciului Contestaţii din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP), care a fost arestat pe 11 august de Tribunal pentru luare de mită.

El a susţinut ieri în instanţă că i-au luat ochii cei 1.000 de euro pe care a pus mâna, dar intenţia lui a fost să achiziţioneze bijuterii pentru fiica lui, care fusese jefuită în Bucureşti cu o săptămână înaintea flagrantului.

Mirică le-a mai spus judecătorilor că este victima unei răzbunări a patronului societăţii, care l-a denunţat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Prin avocatul său, fostul şef al Serviciului Contestaţii a depus la dosar acte care dovedesc faptul că, în octombrie 2005 şi în martie 2010, fiul său, care este comisar în cadrul DGFP Galaţi, l-a amendat pe denunţător cu 5.000 de lei, respectiv, 2.500 lei.

CITEŞTE ŞI   Şeful Serviciului Contestaţii din Finanţele gălăţene, arestat de Tribunal

Filmul flagrantului prin ochii denunţătorilor

Reamintim că patronul unei societăţi care comercializează bijuterii din aur l-a denunţat pe Dumitru Mirică la DNA - Serviciul Teritorial Galaţi.

Omul a ieşit, de altfel, public, mărturisind că Mirică i-a solicitat o întâlnire ca să-l „rezolve” în legătură cu o contestaţie. Era vorba de modalitatea de plată a accizelor, pentru care patronul magazinului de bijuterii plătise la stat aproximativ 66.000 de lei, în condiţiile în care din acest an nu se mai plătesc accize pentru aur. Cel puţin asta au susţinut în conferinţă de presă reprezentanţii societăţii care au făcut denunţul.

Între timp, răspunsul a venit de la Bucureşti şi era favorabil denunţătorilor, urmând ca suma achitată să le fie restituită. Ei au spus că odată ajunsă acea hârtie pe masa lui Mirică, şeful Serviciului Contestaţii a pus mâna pe telefon şi a sunat la firma. A urmat o întâlnire în biroul lui de la Finanţe, apoi denunţătorul a mers la DNA, după care a venit ziua întâlnirii care s-a desfăşurat sub ochii camerelor.

I-a băgat mia de euro în ziar

Avocatul lui Mirică a povestit în instanţă cum s-a desfăşurat întrevederea.

„Întâlnirea a fost înregistrată în mediu ambiental şi nu reiese de nicăieri că domnul Mirică ar fi solicitat bijuterii. El zice - pe mine m-ar interesa un set complet, în jur de 1.000 de euro. Denunţătorul zice: Şi? Un lănţişor, un colier…în jur de 1.000 de euro…, spune Mirică. Şi 1.000 de euro, spune denunţătorul. Da, a răspuns Mirică. Patronul merge şi ia banii din casă şi îi bagă într-un ziar, cum i-a cerut domnul Mirică”, a povestit avocatul.

A urmat apoi flagrantul. Denunţătorii au susţinut în cadrul unei conferinţe de presă că Mirică le-ar fi spus că fiica lui urma să vină sâmbătă să-şi aleagă bijuteriile.

CITEŞTE ŞI   Accizele, aurul şi Mirică

Vrea libertate pentru a-şi îngriji soţia

Avocatul lui a mai afirmat că nicio clipă cel care este acum arestat nu a condiţionat de suma de bani de îndeplinirea atribuţiilor de serviciu. S-a vorbit şi despre faptul că în 15 ani de când este şef la Contestaţii nu a planat asupra lui nicio suspiciune de corupţie, pentru că dacă ar fi fost nu ar fi rezistat atâta vreme în funcţie. Avocatul a pledat pentru ca al său client să fie cercetat în stare de libertate.

În ultimul cuvânt pe care l-a avut, Dumitru Mirică a susţinut că situaţia lui familială este una deosebită, în condiţiile în care soţia lui suferă de o boală incurabilă şi cea mai mare parte a treburilor casnice, inclusiv îngrijirea soţiei, cade în sarcina lui.

Dumitru Mirică a mai adus ca argument şi faptul că de 25 de ani colaborează cu instanţele gălăţene, referindu-se la faptul că este expert judiciar şi a fost solicitat în multe dosare.

Cazul lui Mirică se află încă pe masa de lucru a procurorilor Anticorupţie şi rămâne de văzut ce se va întâmpla.

Citit 1776 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.