Gălăţeancă cercetată pentru contrabandă la Brăila

Gălăţeancă cercetată pentru contrabandă la Brăila
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila au descoperit şi reţinut, în vederea continuării cercetărilor, peste 3.000 de pachete de ţigări de contrabandă, în valoare totală de 31.600 de lei.

Captura a fost făcută luni după-amiază, când poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Zona Liberă Brăila au oprit pentru control, pe sensul de ieşire, un autoturism marca Dacia Logan, condus de o femeie în vârstă de 45 de ani, cu domiciliul în judeţul Galaţi, precum şi un autoturism marca Skoda, în care se aflau doi cetăţeni români, în vârstă de  42, respectiv, 62 de ani.

La controlul de frontieră, oamenii legii au descoperit, pe bancheta din spate şi în portbagajul autoturismului Dacia, mai mulţi saci din folie neagră, în care se afla cantitatea totală de 37.600 de ţigarete (1.880 de pachete), de diferite mărci, fără timbru de acciză. De asemenea, în bagajele personale ale celor doi bărbaţi care călătoreau cu autoturismul Skoda au fost descoperite 3.400 de ţigarete (170 de pachete), de diferite mărci, fără timbru de acciză.

În urma discuţiilor purtate cu cele trei persoane, poliţiştii de frontieră au aflat că ţigările fuseseră cumpărate de la bordul unei nave din Portul Brăila. Astfel, pe baza informaţiilor primite, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători din cadrul Căpităniei Portului Brăila şi Biroului Vamal Brăila, a efectuat un control amănunţit al navei respective, descoperind o cantitate totală de 22.200 de ţigarete (1.110 pachete) de contrabandă.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor, în valoare totală de 31.600 de lei, în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. Mai mult, comandantul navei a fost sancţionat contravenţional de Biroul Vamal Brăila.

Citit 2446 ori Ultima modificare Vineri, 17 Ianuarie 2020 00:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.