„Ne raportăm la Europa, dar nu şi la salarii!”

„Ne raportăm la Europa, dar nu şi la salarii!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Chestiunea salarizării procurorilor a fost ridicată şi în conferinţa de presă de luni de către Dinu Gâlcă, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

„Idei mai comuniste ca acum în privinţa salarizării procurorilor n-am mai văzut. Ne raportăm mereu la alte ţări europene, dar nu şi la salariile din aceste ţări. Noi ne justificăm nemulţumirea faţă de salariile care ni se acordă în raport cu volumul şi calitatea muncii prestate”.

„Degeaba suntem pe primul loc pe ţară la indicatorii de calitate şi volum ai activităţii, degeaba un procuror de la noi soluţionează 1.300 de dosare pe an, dacă are aceeaşi remuneraţie precum un procuror care rezolvă doar 300 de dosare”.

„Am propus de mai multe ori şi afirm cu toată tăria că ar trebui să avem şi noi dreptul de a avea un cuvânt de spus cu privire la accederea absolvenţilor de drept, ai Institutului Naţional al Magistraturii, în unităţile de parchet”.

„Dorim să putem organiza concursuri pe posturile rămase vacante la noi. Dacă avem, de pildă, un post de procuror liber la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci, să nu fie înscris la concurs decât acel, acei absolvenţi care chiar îşi doresc să profeseze în această localitate. Nu să ia concursul şi apoi să nu ştie cum să plece mai repede în altă parte, pentru că, pur şi simplu, nu-l leagă nimic de această zonă”.

„Tot timpul trebuie să ne argumentăm cererile pentru un drept anume prin tot felul de rapoarte. Suntem una dintre puterile în stat, dar nu suntem trataţi în mod egal”.

Citit 1847 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.