„Ori cu mine, ori cu Dumnezeu!”

„Ori cu mine, ori cu Dumnezeu!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* O căsnicie nu se poate ţine cu securea * Un bărbat de 36 de ani din Chiraftei care a încercat să o facă este cercetat acum pentru vătămare corporală * După ce i-a despicat soţiei fruntea cu toporul, i-a cerut împăcare * Femeia se teme ca bărbatul şi-ar putea vărsa furia şi pe copiii ei minori *

După 12 ani de convieţuire, înnebunit de gelozie, un bărbat din Chiraftei şi-a pus soţia să aleagă: ori îl acceptă în continuare ca soţ, ori o trimite el pe lumea cealaltă! În aceste condiţii, opţiunile nevestei erau, în mod evident, destul de limitate.

De-a dreptul surprinzător, însă, Mariana Roşca a reuşit să o apuce pe o a treia cale, aceea pe care şi-o dorea: a fugit, cu tot cu copii, de omul care i-a făcut viaţa amară atâta timp. N-a putut scăpat însă de lovitura năprasnică de secure pe care soţul gelos i-a aplicat-o în frunte.

Acum, victima este internată în secţia de Neurochirurgie a Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi. Îşi revine, dar grijile nu îi dau pace nici ziua, nici noaptea:

„Eu încă de luni sunt plecată de acasă, se plânge femeia de 30 de ani, povestind că nu mai suportă să împartă aceeaşi locuinţă cu bărbatul. Am zis să rămână el în casa aia, iar eu şi copiii să mergem în altă parte, să ne trăim viaţa în linişte”.

„Când m-a dus să-mi iau bagajul ca să mă mut, el m-a poftit în casă şi s-a oferit să mă ajute. După ce am intrat, el s-a întors la mine cu o securea şi mi-a zis:

„˝Ori vrei să fii a mea, ori te trimit eu la Dumnezeu˝”, spune femeia, amintindu-şi cele întâmplate, cu inima încă strânsă de durere şi de frică.

„M-a lovit cu securea aici, în cap. După care m-a dezbrăcat, că hainele mele erau pline de sânge. M-a schimbat cu altele curate şi mi-a zis: „Hai să mergem să spunem că ne-am împăcat”.

„A zis că ne omoară”

Scăpată din casa groazei, Mariana Roşca a ajuns la spital. Este acum în grija medicilor şi probabil îşi va reveni, încetul cu încetul. Problema este că va trebui din nou să ia viaţa în piept, alături de cei trei copii. Şi s-ar putea să îi fie mai greu ca niciodată.

Motivul: deşi nu are deocamdată nicio alternativă viabilă, femeia se teme să se întoarcă în localitatea natală. „A zis că dacă ne întoarcem la Chiraftei şi nu mergem înapoi în casa aia, să locuim cu el, mă omoară ori pe mine, ori pe unul dintre copii”, se plânge victima, de pe patul de spital. Între timp, omul trebuie să îşi rezolve problemele cu legea.

„În cauză s-au desfăşurat deja audieri, iar bărbatul este cercetat pentru vătămare corporală. Suntem în aşteptarea certificatului medico-legal al victimei, după care se vor lua măsurile care se impun”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Judeţene Galaţi, Cristina Tatulici.

„Soţul generos i-a oferit opţiuni…”

„O doamnă de 30 de ani a plecat de acasă de prea multă bătaie şi şi-a luat şi cei trei copii mici. Din păcate nu şi-a luat şi toate lucrurile şi s-a întors după ele. Soţul a fost generos, i-a oferit opţiuni: vrei să fii cu mine sau cu Dumnezeu?”.

„Doamna l-a ales pe Dumnezeu, drept pentru care a primit o secure în cap. Vedeţi, fenomenul securismului în România nu a fost complet eradicat. Iar domnul i-a atras atenţia că, dacă nu se întoarce întoarce, ori o omoară la ieşirea din spital, ori îi omoară unul dintre cei trei copilaşi”.

„O poveste ca oricare alta din foarte multele de acest fel”, a precizat directorul de imagine al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, dr. Nicolae Bacalbaşa.

O poveste cum s-au mai auzit multe altele înainte, dar o suferinţă specifică, a celor pe care viaţa i-a supus zilele trecute unor încercări atât de dificile.

Mai multe popoare spun că Dumnezeu nu le dă oamenilor mai mult decât pot duce. Uneori, însă, un stop mai lipseşte pentru ca paharul să dea pe afară.

Citit 1447 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.