Sexagenarul care a violat o minoră

Sexagenarul care a violat o minoră
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Viol asupra unei minore, viol a cărui victimă a fost chiar copila femeii cu care convieţuia, viol în formă continuată, aceasta este oribila fărădelege de care este acuzat şi pentru care fost trimis în judecată, la data de 24 februarie a.c., Dragomir Dănuţ, în vârstă de 64 de ani, din Tecuci.

În concubinaj cu mama victimei

Dar iată  cum a ajuns D.D. în această postură penală. Conform rechizitoriului Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, acolo unde a fost instrumentat dosarul cauzei, începând cu anul 2000, individul a trăit în concubinaj  cu Georgeta C. În urma acestei relaţii,  au apărut pe lume şi doi copii, doi băieţi, acum în vârstă de opt, respectiv patru ani.

Poate că şi acest important amănunt a contribuit ca celor doi, deşi nu erau căsătoriţi legal, să li se atribuie de către autorităţi un teren pe care au construit, cu forţe proprii, o locuinţă.

Aici, înşelată de o perspectivă oarecum încurajatoare, Georgeta C. şi-a adus-o ulterior pe Daniela, fiica din prima căsătorie. Aceasta fusese crescută până la vârsta de zece ani de  bunicii din partea mamei.

În cursul lunii decembrie 2008, soarta fetei, a familiei încropite în modul destul de precar amintit mai sus, a luat însă o întorsătură dramatică. Se îmbolnăvise unul dintre băieţi, iar mama acestuia, concubina lui D.D., a fost nevoită să se interneze cu el la Spitalul Municipal din Tecuci.

Fireşte, concubinul femeii a rămas acasă cu Daniela, care la acea dată avea 12 ani, precum  şi cu băieţelul de numai doi ani.

Amăgire din „lipsă de educaţie morală”

Într-una din seri a băut şi i-a dat să bea şi fetei căreia, de altfel, i s-a făcut rău şi a plecat la culcare. La puţin timp însă, aşa cum scrie în rechizitoriul întocmit de procuror, „D.D. s-a urcat în pat lângă ea, a început să o mângâie pe sâni, în zona genitală, propunându-i să întreţină raport sexual”.

Fata nu avea însă reprezentarea a ceea ce înseamnă de fapt un raport sexual. Cunoştea vag ceva din discuţiile cu colegele de şcoală şi din filme. În plus, era lipsită de educaţie morală, întrucât fusese crescută de bunică, iar mama sa nu s-a preocupat de nevoile afective ale fiicei.

În prima fază fata s-a opus, însă ulterior, datorită insistenţelor şi a promisiunilor că îi va da bani şi că îi va cumpăra un motoscuter (lucru pe care fata şi-l dorea foarte mult) a acceptat asta şi pe fondul stării euforice în care  se afla în urma consumului de alcool.

„Inculpatul a dezbrăcat-o de pantalonii de pijama şi de chiloţi şi a întreţinut raport sexual normal…” Dacă se poate numi „normal” un asemenea act, care ar putea fi mai curând asimilat cu termenul de pedofilie.

A  doua zi, copila a avut dureri, a observat pete de sânge în pat etc., dar individul care o abuzase sexual a asigurat-o că ceea ce i se întâmplă e, tot aşa, normal, continuând să întreţină frecvent raporturi sexuale cu ea. I-a şi spus fetei să nu spună nimănui nimic, ameninţând-o că mama, dacă va afla, o va bate tot pe ea. Se întâmpla şi în timpul zilei, când femeia (concubina) se afla la serviciu, dar uneori şi noaptea, când individul era băut.

El nu avea nici un loc de muncă stabil, muncea ocazional şi avea amenajată şi o baracă pe malul Bârladului în care avea un pat şi o masă, scaune, un aragaz. Şi acolo o viola pe Daniela. În acest timp, adesea, era violent şi agresiv cu concubina.

Cruda realitate

Fata a spus la un moment unei prietene ceea ce i se întâmplă. S-a certat însă cu prietena după ce aceasta a spus şi altora marele, tulburătorul secret. Concubina individului avea, la rându-i bănuieli şi a întrebat-o pe fiica sa dacă nu cumva… De teamă însă, fata a negat mereu realitatea. El nu o lăsa să stea de vorbă cu alţi băieţi.

Între timp, inevitabilul s-a produs: fata a rămas însărcinată. El, fără nicio noimă, fără nicio mustrare de conştiinţă, a acuzat-o că a rămas cu altcineva. Pe urmă s-a răzgândit, promiţându-i fetei că-i va da bani pentru a merge la spital ca să întrerupă sarcina. Dar cum să se ducă la spital fără să se afle, fără ca cineva să se sesizeze că sarcina era în pântecul unei minore?

Mama fetei a întrebat-o ce, cum, când, cât, şi cu cine. Fata, tot de teamă, i-a răspuns că a făcut-o cu un vecin. Au intervenit complicaţii medicale şi, în ziua de 30 iunie 2009, minora a ajuns la spital unde i-a fost întreruptă sarcina.

De la spital a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci. Adevărul crud urma să iasă la suprafaţă.

Mama fetei a vrut să facă o confruntare cu vecinul pe care-l indicase fiica sa. N-a mai fost nevoie pentru că, în cele din urmă, Daniela a spus tot. Mama ei a obţinut, la rându-i, confirmarea la telefon. L-a înregistrat pe concubin atunci când acesta a recunoscut ceea ce a făcut.

Deznodământ dramatic

Îndurerată, probabil cu conştiinţa încărcată cu o asemenea povară pe care, fără voie, o pusese în sarcina nevinovatei sale fiice, femeia s-a mutat la mama sa.

Individul? Pentru că „a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră în vârstă de 12/13 ani, profitând  de imposibilitatea de a-şi exprima consimţământul (fapta fiind comisă prin constrângere morală), aceasta rămânând însărcinată”, este acum acuzat, cum spuneam la început, de  viol.

La 64 de ani, Dragomir Dănuţ, va fi condamnat, probabil, la ani grei de închisoare.

Despre eventuale reparaţii fizice şi morale vizavi de traumele copilei de 12/13 ani? Deocamdată, nimic! Şi totuşi ea este victima, ea va avea cel mai mult de suferit.

Citit 1440 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.