Judecată pentru carduri clonate

Judecată pentru carduri clonate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Recent, pentru nişte fărădelegi comise în 2008, doi bârlădeni, Cordaş Alin Ciprian şi Crăpuleac Marius, au fost trimişi în judecată prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Ei sunt acuzaţi de comiterea infracţiunilor de deţinere în vederea punerii în circulaţie, precum şi de punerea în circulaţie de instrumente de plată electronice falsificate.

Cei doi au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a fi, la rându-le, într-un anume trend; mai exact, au ţinut neapărat  ca după apariţia şi extinderea folosirii mijloacelor de plată electronice să nu rămână mai prejos şi să se perfecţioneze pentru a obţine importante câştiguri, evident, în mod ilegal. Iată în cele ce urmează când, ce şi cum au făcut.

Bani cu carduri false

La începutul lunii aprilie 2008, Crăpuleac Marius a luat legătura, prin INTERNET, cu o persoană care i-a oferit spre vânzare, contra 10.000 de lei, 71 de carduri falsificate (blank-uri) ce aveau înscrise pe benzi magnetice numere de cont ale unor instituţii financiare din SUA împreună cu o parte din codurile PIN necesare pentru efectuarea de operaţiuni cu carduri. Le-a cumpărat şi a hotărât să şi sustragă sumele de bani respective prin utilizarea ATM-urilor din Galaţi.

Au venit în oraş cu un BMW cu numărul VS-06-ZZZ şi, de la ATM-BCR – Farmacia Cityfarm, din Micro 18, au retras 50 de lei cu ajutorul cardurilor amintite.

În ziua de 25 aprilie 2008, de la ATM - Bancpost situat la intersecţia străzilor 1 Decembrie 1918 cu Aurel Vlaicu au mai făcut trei retrageri de numerar cu blank-urile de care am vorbit. Apoi, cu ajutorul unui card clonat a mai făcut o tranzacţie retrăgând 2.200 de lei. A urmat o altă tranzacţie de 1.800 de lei.

Dar, în cele din urmă, cei doi au fost observaţi de ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Informatice, care au şi pornit în căutarea lor. Simţind că sunt urmăriţi, cei doi s-au despărţit la un moment dat, dar, în cele din urmă, BMW-ul în care se reuniseră a fost oprit în trafic pentru verificări.

Cu această ocazie, în maşină au fost găsite cele 71 de carduri bancare de diferite tipuri şi culori, înscrisuri cu numere de card şi coduri PIN, patru telefoane mobile Nokia, două perechi de ochelari de soare. De asemenea, în acelaşi autoturism au mai fost găsită şi ridicată suma de 20.130 lei.

Bineînţeles, blank-urile magnetice au fost citite, ocazie cu care s-a aflat numărul fiecărui card, precum şi numărul BIN (Bank Identification Number), adică acela care indică banca emitentă.  

În fine, cei doi întreprinzători, altfel fraţi, amândoi din Bârlad, Crăpuleac Marius (fost Cordaş), de 29 de ani şi Cordaş Alin Ciprian, de 32 de ani,  vor  fi judecaţi exact pentru faptele comise.

Citit 948 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.