Evaluaţi acest articol
(20 voturi)
2 comentarii

Planurile de pază ale frontierei de la Oancea, puse în slujba unui flagel greu, dacă nu imposibil de stârpit. Un ofiţer cu atribuţii directe în securitatea graniţei este acuzat de fapte foarte grave, constând în adererea la o grupare de contrabandişti, care luni de zile a adus în ţară cantităţi mari de ţigări, punând umărul inclusiv la transportul mărfii către destinaţiile unde urma a fi vândută. După o lună de arest, poliţistul este, alături de alţi patru suspecţi, în libertate, sub control judiciar.

Un flagrant în urma căruia au fost interceptate două autoturisme de teren burduşite cu peste 30.000 de pachete de tutun adus din Republica Moldova a stat la baza unui dosar de crimă organizată, care a culminat, zilele trecute, cu 16 descinderi la domiciliile unei grupări din care fac parte, din păcate, şi doi oameni ai legii. Unul dintre ei este poliţist de frontieră la Oancea, un ofiţer cu atribuţii directe legate de paza şi supravegherea frontierei de stat, reţinut la jumătatea lunii martie, în timp ce încerca să fugă cu cantitatea de tutun, împreună cu un alt complice. Omul legii, spun anchetatorii care au preluat dosarul, era pionul principal în trecerea peste graniţă a mărfii de contrabandă şi asigura inclusiv depozitarea ei pe raza comunei Oancea, precum şi transportul. Reţeaua era bine pusă la punct şi acţiona în baza în informaţiilor furnizate de poliţist, care cunoştea la perfecţie locurile pe unde se putea trece pentru a evita sistemele de pază şi securitate, precum şi căile de acces unde nu exista riscul să apară vreun control. "O parte dintre membrii grupării au avut rolul de a asigura procurarea cantităţilor de ţigarete din țara vecină şi trecerea acestora peste frontiera de stat, în zona din apropierea localităţii Oancea, judeţul Galaţi, beneficiind de calitatea de ofiţer de poliţie de frontieră a unuia dintre membri, cu atribuţii directe de serviciu legate de paza şi supravegherea frontierei de stat, cunoştinţe foarte bune legate de teritoriul geografic local, respectiv căi de scăpare, poteci nefolosite şi puncte de trecere a bălţilor, utilizând în acest sens echipamente tehnice de ultimă generaţie, autoturisme de teren, precum şi posibilitatea de a accesa planul de pază şi supraveghere al frontierei de stat întocmit de Sectorul Poliţiei de Frontieră Oancea", se precizează în comunicatul oficial al DIICOT Galaţi.

Prins în timpul transportului

În timp ce complicii moldoveni asigurau aducerea în ţară a ţigărilor, alţi membri ai grupării, cetăţeni români, se ocupau de depozitarea acestora şi de transportul către alţi beneficiari. La jumătatea lunii martie, înainte de instituirea stării de urgenţă, poliţistul de forntieră şi un alt complice au fost prinşi la capătul unei urmăriri, cu întreaga cantitate, pe care au încercat să o abandoneze în zona pădurii Botul Chiscului, din extravilanul comunei Băneasa. Arestat preventiv alături de copmplicele său, ofiţerul a stat o lună după gratii, în aprilie magistraţii Tribunalului Galaţi desfiinţând decizia de prelungire a arestării şi punându-l sub control judiciar. În această situaţie se află şi acum, după ce poliţiştii BCCO Galaţi şi procurorii DIICOT au descins la domiciliile membrilor grupării. 12 persoane au fost duse la audieri la sediul DIICOT Galaţi. Cinci suspecţi au primit măsura controlului judiciar, printre aceştia aflându-se, potrivit unor surse din cadrul anchetei, cel puţin încă un poliţist, din Capitală.

Citit 6124 ori Ultima modificare Vineri, 05 Iunie 2020 00:07

2 comentarii

 • postat de george Marți, 02 Iunie 2020 12:52 213.128.162.*** Link la comentariu
  0
  7

  Rotirea cadrelor. Trebuie mutati din cand in cand, ca li se umfla capul de putere si statut. Si politicienii la fel.

  Raportează
 • postat de HAHAHA Marți, 02 Iunie 2020 09:46 194.105.20.*** Link la comentariu
  1
  24

  PESTELE de la cap se-mpute, dar se curata de la coada !!!!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.