Gălăţeni cercetaţi penal pentru poluare. Dejecţii şi gunoaie, aruncate pe câmp

Gălăţeni cercetaţi penal pentru poluare. Dejecţii şi gunoaie, aruncate pe câmp
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Poluare masivă la câţiva kilometri de Galaţi, constatată de poliţiştii gălăţeni şi de comisarii de mediu. Doi bărbaţi, care prestau activităţi de curăţare a foselor septice şi respectiv de colectare a gunoiului menajer din Şendreni, au fost prinşi în flagrant în timp ce aruncau tone de deşeuri pe terenuri virane din extravilanul localităţii.

Unul dintre ei tocmai trecuse pe la gospodările localnicilor care îl solicitaseră să le cureţe sistemele de colectare a deşeurilor şi apelor menajere. Un altul făcea acelaşi lucru cu gunoiul pe care îl adunase în remorca unui tractor.

"Polițiștii au depistat un bărbat, de 57 de ani, care deversa ilegal, dintr-o autocisternă de 6.000 de litri, dejecții colectate din fosele septice ale gospodăriilor din localitate. Cu aceeași ocazie, a fost depistat un bărbat, de 56 de ani, angajat al unei societăți de salubrizare, care, după ce colectase, în remorca unui tractor, gunoiul menajer din aceeași localitate, îl depozita pe câmp", explică cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Ambii bărbaţi sunt acum cercetaţi penal pentru poluare, prin evacuarea în atmosferă sau pe sol a unor deșeuri ori substanțe periculoase, urmând ca anchetatorii să stabilească gradul de vinovăţie al fiecăruia, precum şi dacă alte persoane se fac responsabile de producerea unor astfel de incidente.

Citit 2369 ori Ultima modificare Luni, 08 Iunie 2020 00:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.