Galaţiul are suficient de lucru

Galaţiul are suficient de lucru
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La începutul acestei săptămâni, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi-a prezentat raportul de activitate pentru anul 2009.

În acest raport, unităţile de  parchet gălăţene apar cu mai multe menţiuni care se referă la aspecte  diferite ale activităţii din 2009. Una dintre acestea este legată de personalul care lucrează în parchete.

Există mai multe unităţi de parchet care funcţionează la jumătate din capacitatea maximă de ocupare a posturilor, ca de exemplu Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor.

Tot conform raportului de activitate al Parchetului General, parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi şi unităţile subordonate  se situează pe locul cinci pe ţară la numărul de persoane trimise în judecată.

În total, în 2009, 1.556 de persoane au fost trimise în judecată la Galaţi. La capitolul minori trimişi în judecată, poziţia a doua a fost adjudecată de judeţul nostru cu 227 de tineri trimişi în judecată.

Peste media pe ţară

Anul trecut, conform statisticilor, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi şi unităţile subordonate s-au situat pe locul opt pe ţară în privinţa dosarelor soluţionate cu 28.565 de dosare.

25.182 dintre acestea au fost soluţionate de procurori în primele şase luni de la sesizare.

Alte 2.083 de dosare au fost soluţionate în termen de peste şase luni, iar în 882 de cauze soluţionarea a depăşit termenul de un an de la sesizare.

Au fost  însă şi dosare  soluţionate la doi ani după ce au fost făcute sesizările. Este vorba despre 393 de astfel de cauze, ceea ce reprezintă 1,98 la sută din totalul dosarelor.

Conform raportului, procurorii au soluţionat şi 25 de dosare după ce a trecut termenul de prescripţie.

În aceeaşi perioadă, 3.908  inculpaţi au fost trimişi în judecată, 2.983 fiind numărul dosarelor înaintate instanţelor de judecată prin rechizitoriu.

De asemenea, anul trecut, se mai arată în raportul Parchetului General, procurorii unităţilor subordonate Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi au reuşit să obţină, cu ajutorul instanţelor competente, 362 de mandate de arestare preventivă, cu aproximativ 100 mai mult faţă de 2008.

Citit 703 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.