Judecat pentru furt de feroaliaje de la Arcelor Mittal

Judecat pentru furt de feroaliaje de la Arcelor Mittal
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Lovitură cu autobasculantă  plină cu 12.260 kg. de  feromangan *

După un hold-up la ArcelorMittal Galaţi – Uzina Cocsochimică, în 2008, gălăţeanul Chicioroagă Marius a fost trimis zilele acestea în judecată prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Conform rechizitoriului, faptele incriminate au fost comise în ziua de 25 octombrie 2008, în jurul orei 5.

Atunci, lucrători de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Serviciul Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la realitatea că din incinta platformei siderurgice a ieşit, pe poarta dinspre Uzina Cocsochimică, o autobasculantă (GL-07-WYW), care gemea de greutate.

Maşina a fost oprită pentru control şi s-a constatat că era încărcată cu o mare cantitate de feroaliaje.

Şoferul autobasculantei, Viorel M., şi cel ce se afla în cabina maşinii, Fănel V., fuseseră mânaţi spre Oţelăria nr.1, unde au fost dirijaţi în interiorul  halei industriale a sectorului de tratament secundar.

Aici au manevrat o macara pod rulant, încărcând ochi bena autobasculantei. După încărcare, Viorel M. şi Fănel V. au ieşit cu ditamai autobasculanta pe poarta UCC, dar, acolo, cum spuneam, spre ghinionul lor, au fost opriţi de poliţişti.

Ulterior, s-a stabilit că cel care a încărcat maşina cu feroaliaje a fost Chicioroagă Marius. A şi recunoscut că era singurul care era autorizat să manevreze macaraua din OLD1, dar n-a recunoscut săvârşirea faptei.

N-a recunoscut, dar tot s-a ales cu dosar penal, care acum a şi fost trimis către instanţa de judecată. Pentru că a ajutat în ziua de 25 octombrie 2008 mai multe persoane să sustragă 12.260 kg de feromangan este acuzat de complicitate la infracţiunea de furt calificat.

În vârstă de 28 de ani, de meserie oţelar la Arcelor Mittal Steel SA Galaţi, Chicioroagă Marius va avea ceva de furcă în perioada următoarea cu ocazia procesului care-şi va urma calea normală.

Citit 1429 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.