Războiul lui Păsălică

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tănase Viorel, zis „Păsălică”, de loc din Negrileşti, judeţul Galaţi, a fost trimis zilele acestea în judecată, fiind acuzat de tentativă la omor calificat, precum şi de lovire sau alte violenţe.

Împrejurările în care au fost comise aceste infracţiuni sunt de altfel cuprinse în detaliu în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Conform acestui document ce  însoţeşte dosarul în instanţa de judecată, în seara zilei de 6 decembrie 2009, în jurul orei 21,30, un grup de cinci persoane, între care Cosma Dănuţ Georgel şi Danu Alin Andrei, au votat după care au decis să meargă spre satul Slobozia Băneasa pentru a se întâlni cu tatăl lui Danu Alin Andrei, Danu Vasile, acesta din urmă făcând parte dintr-o comisie de votare.

Conflict iniţiat cu înjurături

Când grupul a ajuns în dreptul locului cunoscut sub denumirea „Stanişte” – Negrileşti s-a întâlnit cu Tănasă Viorel şi Costache Aurel, zis „Ciot”, aceştia fiind amici.

În acea zi fuseseră alegeri şi, cum-necum, între grupul în care se afla Danu Alin Andrei şi Tănase Viorel s-a iscat un conflict, concretizat în schimb de injurii, cu referiri exprese la apartenenţa politică a celor două grupuri.

Primul care ar fi înjurat ar fi fost Tănasă Viorel, dar un martor al întâmplării a declarat că şi Costache Aurel Relu ar fi înjurat.

Cert este că, în următoarele momente, Tănasă Viorel şi Costache Aurel Relu au smuls scânduri din gardul unei locuinţe după care s-au îndreptat spre grupul amintit. Tănasă Viorel l-a lovit pe Danu Alin Andrei cu scândura în piept.

Când cel lovit a încercat să-i ia scândura din mână, T.V. i-a aplicat şi o lovitură cu cuţitul în zona cefei.

Cel lovit nu a dat drumul scândurii, ceea ce l-a făcut pe T.V. să-i dea o altă lovitură cu cuţitul în zona mâinii stângi, momente în care Danu Alin Andrei a căzut. N-a fost lăsat de T.V., care i-a mai înfipt cuţitul de două ori.

În ajutorul celui tăiat a sărit Cosma Dănuţ Georgel, care l-a îmbrâncit pe  Tănasă Viorel, alegându-se însă  şi el cu o lovitură de cuţit  în piciorul stâng. Apoi „lupta” s-a înteţit. S-a dat cu bâta, dar şi cu cuţitul, mărindu-se şi numărul combatanţilor.

După ce conflictul  s-a stins, Tănasă Viorel şi Costache Aurel Relu au fugit spre o uliţă din apropiere.

Rezultatul bătăliei? Cosma Dănuţ Georgel sângera, lovit fiind în spate, motiv pentru care a şi a fost transportat la spital, unde a avut nevoie de şapte-opt zile de îngrijiri medicale, iar Danu Andrei Alin a suferit leziuni traumatice pentru vindecarea cărora a avut nevoie de 25-30 de zile de îngrijiri medicale.

În timpul cercetărilor, Tănasă Viorel a avut o atitudine oscilantă, declarând că, de fapt, el ar fi fost agresat, afirmând că, într-adevăr, a avut un briceag la el şi că atunci când era la pământ  a dat  cu briceagul de câteva ori de frică, fără să vadă pe cine şi în ce zonă a corpului a lovit.

Dar organele de cercetare şi urmărire penală au stabilit în cele din urmă că,  întrucât i-a aplicat patru lovituri de cuţit lui Danu Andrei Alin în diferite zone ale corpului, inclusiv în zone vitale, va trebui să dea seamă pentru tentativă la omor calificat.

Tănasă Viorel are 44 de ani, e căsătorit, are doi copii şi, pe lângă infracţiunea amintită, e acuzat şi de  lovire sau alte violenţe, fărădelegi comise în concurs real, cu reţinerea stării de provocare.

Până în prezent, n-avea antecedente penale. Din păcate şi-a stricat rău blazonul, dar şi situaţia proprie, precum şi pe cea a familiei sale.

Citit 916 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.