Un gălățean a aruncat în aer bancomate în cinci țări. Spaima băncilor din Occident

Un gălățean a aruncat în aer bancomate în cinci țări. Spaima băncilor din Occident
Sursa foto: ebihoreanul.ro
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Un bărbat din Tecuci, în vârstă de 42 de ani, a fost dat în urmărire internațională după ce, împreună cu mai mulți români, a detonat bancomate în șase orașe din Belgia, dar și în Germania, Luxemburg, Anglia şi Italia. Numai din băncile belgiene, ar fi sustras 700.000 de euro. Suspectul a fost capturat pe raza județului Bihor, după ce a încercat să scape folosindu-se de o carte de identitate a altei persoane.

Fănică Pleșcan este tecuceanul urmărit internațional pentru că, alături de mai mulți cetățeni români, ar fi comis o serie de spargeri de bancomate pe teritoriul a nu mai puțin de cinci state europene. Ați doi membri ai grupării au fost deja identificați de polițiștii din Belgia, stat pe al cărui teritoriu gruparea ar fi dat cele mai multe lovituri, începând din luna octombrie a anului trecut. Robert Marius Neagu şi Nicuşor Cătălin Spânu sunt deja arestaţi în Belgia, iar Pleșcan li se va alătura în curând.

Cum operau românii

Ceea ce știu la acest moment anchetatorii belgieni este că gruparea din care fac parte cei trei a comis șase spargeri armate, în localităţile Herselt, Arlon, Stabroek, Essen și Sint-Niklaas, folosind acelaşi mod de operare: introducând dispozitive explozibile în fanta bancomatului, care apoi era detonat, pentru a fura sumele aflate în cutia de valori. Loviturile date în Belgia le-au alternat cu altele, pe teritoriul Germaniei, Italiei, Angliei și Luxemburgului, folosind mereu același mod de operare. Amprentele lui Neagu, aflate deja în baza de date a poliției belgiene, ar fi fost cheia care i-ar fi condus pe anchetatori la cei trei. Pleșcan a fost ultimul capturat, după ce a fost reperat pe raza localității Tinca, în județul Bihor.

Dat în consemn

Potrivit ebihoreanul.ro, tecuceanul urmărit s-ar fi aflat, la momentul reperării, într-un Audi cu numere străine, la volanul căruia se afla un alt gălățean. Un echipaj de poliție a vrut să îi oprească pentru un control de rutină, însă șoferul a demarat în trombă. Mașina a fost urmărită și dată în consemn în județ, fiind blocată în trafic pe raza locaității Tulca. Pleșcan coborâse însă între timp din autoturism și încercase să dispară, fugind mai bine de patru kilometri printr-un lan de porumb. A fost în cele din urmă prins, iar în momentul reținerii ar fi încercat să-și disimuleze identitatea cu buletinul altei persoane. Abia când l-au verificat, polițiștii și-au dat seama că au în față un urmărit internațional și au pus în aplicare mandatul european emis pe numele acestuia. Recidivist cu state vechi, având la activ numeroase condamnări pentru infracțiuni comise atât pe teritoriul României, cât și în străinătate, Pleșcan a fost prezentat Curții de Apel Oradea, care a emis un mandat de arestare provizorie, în vederea extrădării în Belgia.

Sursa foto: ebihoreanul.ro

Citit 5412 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Octombrie 2020 10:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.