VIDEO. Patron de case de amanet, acuzat de cămătărie şi şantaj. Pe lista complicilor, un notar şi un executor

VIDEO. Patron de case de amanet, acuzat de cămătărie şi şantaj. Pe lista complicilor, un notar şi un executor
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Vastă grupare specializată în cămătărie şi şantaj, destructurată în această dimineață în urma unei ample operaţiuni derulate de poliştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate  Galați, împreună cu procurorii DIICOT. Zece percheziţii au avut loc la primele ore, în urma cărora au fost conduse la audieri 12 persoane. Pe lista suspecţilor s-ar afla, alături de liderul grupării, în persoana patronului unei reţele de case de amanet din municipiu, cel puţin un notar şi un executor judecătoresc care îşi dădeau concursul la întocmirea contractelor de împrumut care mascau actele de cămătărie, dar şi la recuperarea ulterioară a banilor datoraţi. Conform datelor deţinute de anchetatori, gruparea acţiona de nouă ani şi ar fi obţinut, prin activitatea de cămătărie, sume impresionante, în lei şi valută. Mai multe autoturisme de lux, bani şi aur au fost ridicate în urma percheziţiilor. 

"Din cercetări au rezultat indicii că, începând cu anul 2011, gruparea, constituită din șapte membri, ar fi oferit împrumuturi către diverse persoane fizice și juridice, pentru care au pretins sume de bani importante cu titlu de dobândă. Pentru a obliga victimele să plătescă acești bani, membrii grupării ar fi apelat la amenințări și șantaj și ar fi reușit să obțină, în acest fel, aproximativ 1.445.000 lei și 110.000 euro", se precizează într-un comunicat al BCCO Galaţi. 

Mai multe detalii despre modul în care acţiona gruparea şi felul în care a reuşit, atâţia ani, să escrocheze zeci de persoane, aflaţi în ediţia de mâine a "Vieţii libere".

VIDEO

Citit 7700 ori Ultima modificare Joi, 19 Noiembrie 2020 00:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.