VIDEO. Patron de case de amanet, acuzat de cămătărie şi şantaj. Pe lista complicilor, un notar şi un executor

VIDEO. Patron de case de amanet, acuzat de cămătărie şi şantaj. Pe lista complicilor, un notar şi un executor
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Vastă grupare specializată în cămătărie şi şantaj, destructurată în această dimineață în urma unei ample operaţiuni derulate de poliştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate  Galați, împreună cu procurorii DIICOT. Zece percheziţii au avut loc la primele ore, în urma cărora au fost conduse la audieri 12 persoane. Pe lista suspecţilor s-ar afla, alături de liderul grupării, în persoana patronului unei reţele de case de amanet din municipiu, cel puţin un notar şi un executor judecătoresc care îşi dădeau concursul la întocmirea contractelor de împrumut care mascau actele de cămătărie, dar şi la recuperarea ulterioară a banilor datoraţi. Conform datelor deţinute de anchetatori, gruparea acţiona de nouă ani şi ar fi obţinut, prin activitatea de cămătărie, sume impresionante, în lei şi valută. Mai multe autoturisme de lux, bani şi aur au fost ridicate în urma percheziţiilor. 

"Din cercetări au rezultat indicii că, începând cu anul 2011, gruparea, constituită din șapte membri, ar fi oferit împrumuturi către diverse persoane fizice și juridice, pentru care au pretins sume de bani importante cu titlu de dobândă. Pentru a obliga victimele să plătescă acești bani, membrii grupării ar fi apelat la amenințări și șantaj și ar fi reușit să obțină, în acest fel, aproximativ 1.445.000 lei și 110.000 euro", se precizează într-un comunicat al BCCO Galaţi. 

Mai multe detalii despre modul în care acţiona gruparea şi felul în care a reuşit, atâţia ani, să escrocheze zeci de persoane, aflaţi în ediţia de mâine a "Vieţii libere".

VIDEO

Citit 7138 ori Ultima modificare Joi, 19 Noiembrie 2020 00:30

5 comentarii

 • postat de Falcone
  Joi, 12 Noiembrie 2020 19:32
  89.137.230.***
  V-am zis eu ca toti sunt mana in mana..notari, executori, camatari, interlopi, santajisti dar si cei din sistemul care ar trebui sa vegheze ca sa nu fim nenorociti de acesti sacali lacomi.
  0
  2
  Raportează
 • postat de MAI
  Miercuri, 11 Noiembrie 2020 20:03
  84.117.41.***
  Pt UN PATIT!

  Stimati parlamentari de galati, ati auzit de caz?aveti vreo initiativa?????
  CE INTREBARE ESTE ASTA?
  Ei sunt adevaratii ,,El Capo de Capos or capo,,
  1
  12
  Raportează
 • postat de Dan
  Miercuri, 11 Noiembrie 2020 17:09
  86.124.202.***
  "Actionau de 10 ani "
  Pai fratilor astia si daca pagubeau si cate o victima (client) pe zi, in tot acest timp .....
  0
  13
  Raportează
 • postat de Un patit
  Miercuri, 11 Noiembrie 2020 15:04
  188.24.248.***
  Acest sacali, care stau in spatele caselor de amanet, (case, CARE AR TREBUI INTERZISE PRIN LEGE, ) au vina lor, majoritatea facand parte din lume interlopa, au vina lor , fara indoiala, dar cel mai aspru ar trebui pedepsiti asa jisii notari, executori si numerosi magistrati care au pactizat cu interllopii, si nusunt deloc putini, putini sunt cei cu adevarat onesti.
  Stimati parlamentari de galati, ati auzit de caz?aveti vreo initiativa?????
  2
  43
  Raportează
 • postat de Jack
  Miercuri, 11 Noiembrie 2020 14:48
  5.13.196.***
  Si uite asa se imbogatesc unii si carcotasii lor acesti legiuitori care lucreaza in spatele lor si o duc bine , acum trebuie confiscat totul , dar pina se judeca dosarul cu anii , astia instraineaza toate bunurile . Si casa de amanet ce nume are? Ca sa o ocolim pe viitor.
  0
  45
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.