Judecată pentru hoţii de cablu

Judecată pentru hoţii de cablu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cei cinci veneau să fure tocmai de la Giurgiu * Într-o singură noapte au tăiat peste un kilometru de cablu *

La sfârşitul lunii martie 2010, grupul de infractori din Giurgiu, care a dat mai multe lovituri în judeţul nostru, a fost trimis în judecată. Specializarea celor 5 infractori era furtul de cabluri Romtelecom.

Cei cinci „eroi” ai dosarului finalizat prin rechizitoriu la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi au fost

-    Remus Marin, zis „Beşa” (37 de ani), de loc din Adunaţii Copăceni, judeţul Giurgiu, recidivist;

-    Militaru Gheorghe Costel („Johnny”) (24 de ani), din Stoeneşti-Giurgiu;

-    Teleoacă Florin Cristian (38 de ani);

-    Teleoacă Lucian (35 de ani) – Giurgiu, administrator la o firmă din judeţul Ilfov;

-    Mic Alexandru („Vâjilă”), de 37 de ani, din Adunaţii Copăceni – Giurgiu, recidivist.

Ei sunt acuzaţi de furt calificat, iar Remus Marin, în plus, este  acuzat de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără să aibă permis.

Alarmă în noapte şi focuri de armă în zona Fântânele-Scânteieşti

Istoria ultimei lor isprăvi, aşa cum reiese din rechizitoriul întocmit de procurorul de caz, Cristian Nicoară este, pe scurt, aceasta. Puseseră în operă mai multe atacuri, acesta fiind şi motivul pentru care organele de poliţie împreună cu cei de la Romtelecom SA Galaţi, în data de 24 iunie 2009, au aplicat pe cablurile telefonice aparţinând acestei companii o substanţă fluorescentă în vederea prevenirii şi, eventual, prinderii hoţilor de cablu.

În acelaşi timp, reţeaua telefonică a fost prevăzută şi cu un sistem de alarmare, care urma să se declanşeze automat în momentul în care cablul ar fi fost tăiat.

A venit noaptea de 5/6 februarie 2010, când, la  ora 0,21, sistemul de larmă s-a declanşat. Cablul fusese atacat în zona Fântânele-Scânteieşti. Imediat, cei de la Poliţie au organizat două dispozitive, două echipaje de observare.

La un moment dat, în dreptul zonei în care se organizase un filtru, a apărut un Fiat Ducato de culoare albă. Maşina a fost oprită regulamentar şi s-a constatat că era condusă de Remus Marin, care nu poseda permis.

După ce a oprit, Remus Marin l-a împins pe agentul de poliţie, s-a deplasat câţiva metri şi a ocolit maşinile Poliţiei, plecând cu viteză spre Cuca.

Poliţiştii au încercat, inclusiv cu foc de armă, dar n-au reuşit să-i oprească şi pentru simplul fapt că maşina lor nu era dotată cu cauciucuri  de iarnă(!?)

Culmea a fost, cel puţin pentru moment, că autoutilitara nu a mai fost găsită. S-a aflat apoi că aparţinea SC Fecioara Construct SRL Bucureşti şi că a fost utilizată în permanenţă de Remus Marin, chiar dacă acesta nu avea permis de conducere.

Urmele infractorilor

La scurt timp, a fot oprit un Volskswagen Polo cu numărul de înmatriculare 869 ZFN condus de Teleoacă Lucian, în autoturism fiind găsiţi încă trei indivizi între care şi Militaru Gheorghe.

Au fost luate apoi urmele infractorilor, după… urmele de încălţăminte, după unele obiecte găsite precum mufele de îmbinare a cablurilor furate, un ciocan, o scară din lemn, mănuşi. Toate au fost analizate şi pe toate au fost găsite urmele substanţei fluorescente folosite pentru prinderea hoţilor.

În seara zilei de 6 februarie 2010,  după ce a ascuns autoutilitara, Remus Marin şi fratele său Fieraru Costel au venit în parcarea IPJ Galaţi unde au fost depistaţi, reţinuţi şi audiaţi.

Pe data de 25 februarie a fost organizată şi autorizată şi o percheziţie domiciliară, probele administrate la dosar, adunându-se una câte una.

N-a mai existat niciun dubiu cu privire la vinovăţia celor cinci, care, cum spuneam, au şi fost trimişi recent în judecată pentru faptele comise.

În sarcina lor, atârnă, evident, şi prejudiciul pe care l-au creat Romtelecom, care se ridică, numai în cazul pe care vi l-am prezentat, la valoarea de 37.768,95 lei, fiind vorba de o lungime de 1.250 metri.

Vom vedea cu ce se vor alege după judecată.

Citit 1747 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.