Familia Meir se întregeşte la... răcoare

Familia Meir se întregeşte la... răcoare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Fiul unui fost parlamentar a ajuns după gratii, procurorii gălăţeni prinzându-l în flagrant în timp ce primea bani pentru a interveni pe lângă anumiţi judecători *

Or Meir, fiul fostului parlamentar Nati Meir (FOTO), a fost reţinut de către procurorii DNA şi a ajuns ieri la Tribunalul Galaţi, cu propunerea de arestare preventivă pentru fapte de corupţie.

Meir cel mic, o aşchie care, se vede, n-a sărit prea departe de trunchi, este acuzat de către procurori de faptul că ar fi pretins diverse sume de bani de la persoane aflate în detenţie în Penitenciarul Galaţi.

Fiul fostului candidat la preşedinţie încerca să obţină bani de la deţinuţi după ce le spunea că are influenţa necesară pentru a interveni pe lângă judecători pentru ca aceştia să dispună eliberarea lor.

Acesta a fost motivul pentru care Or Meir, student la ASE, a fost reţinut la Bucureşti de către procurorii DNA încă de joi seara, iar vineri a fost prezentat Tribunalului Galaţi, cu propunerea de arestare preventivă.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Galaţi, Doranda Mărăcineanu, a confirmat faptul că dosarul care are ca obiect arestarea preventivă a fost analizat de către magistraţii acestei instanţe, care au dispus reţinerea tânărului, de doar 19 ani, pe o perioadă de 29 de zile, mandatul intrând în vigoare începând de vineri.

Conform purtătorului de cuvânt de la Tribunalul Galaţi, dosarul lui Or Meir va fi înaintat în 24 de ore la Curtea de Apel, deoarece inculpatul a declarat recurs.

Minunile micului Meir

Procurorii DNA explică într-un comunicat de presă care este motivul pentru care fiul fostului parlamentar a ajuns după gratii.

„În cursul lunii aprilie 2010, inculpatul Meir Or a ajutat o altă persoană să pretindă suma de 115.000 euro şi a primit pentru acea persoană, de la un denunţător, suma de 20.000 euro, în scopul exercitării de către persoana respectivă, a influenţei sale asupra unor magistraţi - judecători, pentru ca aceştia să dispună revocarea măsurii de arestare preventivă şi judecarea, în stare de libertate, respectiv condamnarea la pedepse cu suspendarea executării, în cazul mai multor persoane judecate în dosare aflate pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Secţia penală", informează Biroul de presă al DNA.

Micului Meir nu i-a mers planul, el fiind prins imediat după primirea sumei de 20.000 de euro în flagrant delict.

Pe urmele tatălui

Or Meir ajunge astfel în aceeaşi situaţie în care se găseşte şi tatăl său. Acesta din urmă a fost trimis în judecată în luna februarie pentru înşelarea a 8 persoane, pe care a încercat să le plătească pentru anumite servicii cu bancnote specimen, cel mai recent termen din acest dosar fiind pe 10 martie, la Tribunalului Bucureşti.

Citit 787 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.