UPDATE Copil răpit, sechestrat într-o casă din județul Galați. Polițiști din șase județe au fost toată ziua în alertă de gradul zero

UPDATE Copil răpit, sechestrat într-o casă din județul Galați. Polițiști din șase județe au fost toată ziua în alertă de gradul zero
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

UPDATE, vineri, 19 martie 2021. Bărbatul în vârstă de 31 de ani, din Ghidigeni, care miercuri, 17 martie 2021, și-a răpit copilul de lângă mama sa, a primit mandat de arestare pentru lipsire de libertate.

Tatăl care și-a răpit copilul a fost arestat

Judecătorii din Bârlad au admis propunerea procurorilor, care au cerut ca tânărul, precum și un alt bărbat, de 54 de ani, tot din Ghidigeni, care l-ar fi ajutat să ia copilul și să îl aducă în județul Galați, să stea după gratii următoarele 30 de zile.

Gestul celor doi, determinat se pare de faptul că tatăl minorului în vârstă de 10 luni ar fi luat copilul din cauză că nu ar fi fost bine îngrijit de fosta concubină, a determinat o mobilizare de forțe fără precedent. Mai multe echipe de intervenție speciale de la București și Galați, precum şi polițiști din șase județe au fost mobilizați imediat după primirea apelului prin 112. La Ghidigeni au ajuns inclusiv lunetiști și un negociator de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale din cadrul IGPR, în condițiile în care, în momentul răpirii, tatăl bebelușului a amenințat-o pe mamă că, dacă va cere ajutorul autorităților, va ucide copilul, iar el își va lua viața.

Bărbatul a fost găsit în casa mamei sale din Ghidigeni și reținut după câteva ore de negocieri. El a fost dus sub escortă la Poliția Bârlad, unde a fost deschis un dosar penal.

Minorul a fost preluat de echipajele medicale pentru investigații, urmând ca în baza anchetei sociale să se decidă dacă acesta poate fi crescut în continuare de către mamă.


Dispariția unui bebeluș în vârstă de numai zece luni a pus pe jar, miercuri, 17 martie 2021, zeci de polițiști din toată zona Moldovei și din Capitală. Minorul a fost luat de lângă mama sa, dintr-un imobil din orașul Bârlad, chiar de către tată, un bărbat în vârstă de 31 de ani. Acesta a urcat copilul într-o mașină și a plecat într-o direcție necunoscută. A fost alertată poliția din toate județele limitrofe, deoarece exista posibilitatea ca bărbatul să tranziteze măcar unul dintre acestea. S-a oprit în județul Galați, în comuna Ghidigeni, unde s-a baricadat împreună cu minorul într-un imobil.

”La fața locului, în imobilul respectiv au intrat șeful operațiunii, respectiv inspectorul șef al I.P.J. Galați, șeful Postului de Poliție, negociatorul din cadrul S.I.A.S. - I.G.P.R. și reprezentanta compartimentului de asistență socială de la Primăria Ghidigeni”, se precizează într-un comunicat dat publicității de Poliția Română.

În urma negocierilor cu bărbatul, acesta a fost convins să predea copilul, care a fost preluat de un echipaj medical, în vederea evaluării stării de sănătate.

Tatăl copilului a fost preluat de polițiști și dus la ceretări, pe numele lui fiind întocmit un dosar penal pentru lipsire de libertate în mod ilegal. Urmează ca anchetatorii să decidă dacă vor lua în privința lui vreo măsură privativă de libertate.

În activitățile operative de identificare, localizare și recuperare a minorului au fost angrenați polițiști ai Direcției Operațiuni Speciale, Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum și polițiști de la inspectoratele de poliție județene Vaslui, Băcau, Iași, Neamț, Vrancea și Galați.

Citit 11209 ori Ultima modificare Marți, 23 Martie 2021 13:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.