Și-a ucis prietenul cu 30 de lovituri de cuțit. Un om al străzii, suspect într-o crimă înfiorătoare (UPDATE)

Și-a ucis prietenul cu 30 de lovituri de cuțit. Un om al străzii, suspect într-o crimă înfiorătoare (UPDATE)
Evaluaţi acest articol
(31 voturi)

UPDATE. Un bărbat fără adăpost este principalul suspect al crimei descoperite în urmă cu două zile în apartamentul unui bloc de pe strada Alexandru Davilla. Polițiștii au reușit să îl rețină pe suspect chiar în ziua în care medicii legiști au stabilit că victima fusese ucisă, numărând pe corpul acesteia nu mai puțin de 30 de lovituri de cuțit. Suspectul a fost reținut și riscă până la 20 de ani de închisoare, pentru omor.

Cel mai bun prieten, pe care obișnuia să îl primească frecvent în locuință și căruia îi dăduse chiar și o cheie, este principalul suspect care i-ar fi curmat viața gălățeanului găsit fără viață în seara zilei de 7 aprilie, în propriul apartament. Aflați inițial în fața unei duble ipoteze, sinucidere sau crimă, anchetatorii au exclus-o pe prima, cu certitudine, în momentul în care medicii legiști au confirmat natura multiplelor leziuni descoperite pe trupul victimei.

În urma investigațiilor, au ajuns la principalul suspect, un bărbat fără locuință, care venea frecvent pe la victimă, și pe care l-au ridicat dintr-o canalizare. Omul, susțin procurorii care l-au audiat, nici nu mai știa cu exactitate ce și când făcuse, susținând că "așa i-a venit".

În baza probelor preliminare, anchetatorii preconizează că teribila crimă ar fi avut loc în noaptea de 4 spre 5 aprilie, când suspectul s-a dus în vizită la victimă. Împreună cu musafirul, ar fi consumat alcool și, așa cum făcuse nu odată, gazda l-a lăsat să doarmă la el. Peste noapte, invitatul s-a trezit, a pus mâna pe un cuțit și și-a atacat prietenul. Nu mai puțin de 30 de lovituri i-a aplicat, ceea ce nu i-a dat nicio șansă de supraviețuire victimei în vârstă de 53 de ani. După ce l-a înjunghiat, a părăsit apartamentul, încuind ușa cu cheia pe care o avea. Două zile mai târziu, cadavrul avea să fie găsit de vecini.

"Suspectul a recunoscut parțial cele întâmplate, susținând că nu își mai amintește foarte bine. A fost reținut pentru 24 de ore și urmează a fi prezentat Tribunalului Galați cu propunere de arestare preventivă pentru omor”, ne-a declarat procurorul Oana Hâncu, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați.

Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă să stea după gratii între 10 și 20 de ani.


UPDATE 9.04.2021: A fost reținut principalul suspect în cazul crimei comise în urmă cu câteva nopți într-un apartament dintr-un bloc de pe strada Alexandru Davilla. Cel care i-ar fi tăiat gâtul victimei este un bărbat de 53 de ani, om al străzii, pe care cel ucis obișnuia să îl primească frecvent în locuință. Suspectul a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat Tribunalului Galați cu propunere de arestare preventivă pentru omor.


O descoperire macabră a fost făcută miercuri seară, într-un apartament de bloc din apropierea Gării CFR din Galați. Trupul neînsuflețit al proprietarului a fost găsit de vecini. Bărbatul avea gâtul tăiat și multiple urme de violență pe corp. Poliția a intrat în alertă și așteaptă concluziile medicilor legiști pentru a confirma suspiciunea de crimă.

Bărbatul în vârstă de 53 de ani locuia singur într-un apartament al unui bloc de pe strada Alexandru Davilla. Era apropiat de vecini, motiv pentru care le dăduse chiar o cheie ca, în caz de urgență sau nevoie, să poată intra în locuință, chiar în absența lui. Nu bănuia că tocmai această măsură de precauție avea să ajute la descoperirea propriului cadavru, după mai multe zile în care nu a mai fost văzut. Vecinii au fost alertați că de circa trei zile omul nu a mai dat niciun semn de viață, din apartament nu au mai auzit niciun zgomot, și, mai mult, din locuință venea un miros ciudat. Miercuri seară s-au hotărât să folosească cheia încredințată și ceea ce au descoperit i-a lăsat fără grai. Într-o cameră, vecinul lor zăcea fără viață, cu o plagă adâncă, tăiată, la gât. Oamenii au sunat la 112, polițiștii Secției 5, criminaliștii și ulterior cei de la Serviciul Omoruri ajungând la fața locului. La prima evaluare anchetatorii au constatat că bărbatul avea mai multe urme de agresiune pe corp, ceea ce le-a dat un motiv în plus să suspecteze o moarte violentă. Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru necropsie. 

”În cauză se fac cercetări pentru o moarte suspectă, dosarul întocmit deocamdată fiind pentru ucidere din culpă. În funcție de concluziile medico-legale, se poate schimba încadrarea juridică, în omor”, a precizat cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați. În cazul în care bărbatul a fost ucis, posibil cu câteva zile în urmă, oamenii legii sunt în fața unui caz în care criminalul nu este doar necunoscut, dar se află și în libertate.

 

Citit 18123 ori Ultima modificare Luni, 12 Aprilie 2021 00:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.