Doi şoferi Transurb – acuzaţi de furt din Combinat

Doi şoferi Transurb – acuzaţi de furt din Combinat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 350 de kilograme de cupru transportate din ArcelorMittal cu două autobuze „Convenţie” * Concedierea – acesta va fi sancţiunea care li se va aplica celor doi angajaţi ai Transurb, dacă li se dovedeşte vinovăţia * Conform oamenilor legii, şoferii prinşi duminică seara, la două ieşiri din Combinat, nu au vrut să-şi trădeze complicii la furt *

Sute de kilograme de cupru

Informate fiind că la Poarta de Acces Sud Barboşi şi la Laminorul de Semifabricate, două autobuze „Convenţie” pline cu sute de kilograme de cupru urmau să părăsească incinta ArcelorMittal, două echipaje de jandarmi şi-au ocupat poziţiile duminică seara, la ora 22,15.

Controlând autobuzele la ieşirea din ArcelorMittal, oamenii legii au găsit în plafonul tavanului de deasupra scaunului şoferilor 350 de kilograme de sârmă şi lamele metalice de cupru.

Marfa ascunsă în cele două curse „Convenţie” era împărţită în mănunchiuri de legături.

Angajaţi cu vechime

Informată de „Viaţa liberă” de fapta angajaţilor societăţii Transurb, Genica Totolici, directoarea Transurb Galaţi, recunoaşte: „Şoferii Ionel Ţocu şi Lili Luca, ambii de 37 de ani, sunt angajaţi ai Transurb Galaţi din anul 2000”.

„Nu am ştiut despre acest caz pentru că divizia de securitate din Combinat, care ne informează de fiecare dată în cazul în care apar probleme nu a trimis, de această dată,  nicio informare”.

„Cu toate acestea, dacă în urma anchetei comisiei de disciplină se va dovedi fără dubiu că şoferii sunt vinovaţi, lor li se vor desface contractele de muncă”.  

Furt calificat

Cei doi conducători auto au declarat că au găsit cuprul pe iarbă, în zona Hala Zincare – Anexa ULP.

Barbu Costin, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galaţi: „Se pare că reţeaua era mult mai mare, dar cei doi şoferi nu au vrut să dezvăluie numele complicilor din interior. Jandarmii gălăţeni le-au făcut celor doi conducători auto dosare penale pentru furt calificat”.

Cazul este investigat de către Secţia 4, iar cuprul în valoare de 5.000 de lei s-a întors la ArcelorMittal. 

Premieră, dar doar pe 2010

Este pentru prima dată anul acesta când angajaţii Transurb sunt implicaţi într-un furt din Combinat, dar nu este o premieră:

„Chiar anul trecut au mai fost doi băieţi, în aceeaşi situaţie, care au fost şi ei concediaţi. Bineînţeles, există situaţii în care şoferul nu are nici o vină că un angajat al Arcelor introduce în salonul autobuzului materiale furate din Combinat”.

„Însă în cazul în care aceste materiale sustrase sunt găsite în cabina şoferului sau în portbagaj – locuri în care nu are acces decât şoferul, este evident că şoferul este vinovat”.

„În acest moment cei doi angajaţi sunt liberi şi nu răspund la telefon, pentru a putea discuta cu ei. Marţi însă situaţia se va clarifica”, încheie Genica Totolici.

Citit 3330 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.