UPDATE | Cinci poliţişti au fost reţinuţi, alţi doi sunt sub control judiciar - în urma percheziţiilor de luni

UPDATE | Cinci poliţişti au fost reţinuţi, alţi doi sunt sub control judiciar - în urma percheziţiilor de luni
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)


UPDATE
, miercuri, 1 februarie | Cinci poliţişti au fost reţinuţi, în urma percheziţiilor efectuate, la Tecuci şi Galaţi, de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) - Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

"În dosarul penal privind fapte de corupţie săvârşite de lucrători din cadrul IPJ Galaţi - Serviciul Poliţiei Rutiere şi Biroul Poliţiei Rutiere - Municipiul Tecuci, aseară, 31 ianuarie a.c., au fost dispuse măsuri de reţinere pentru 24 de ore faţă de cinci poliţişti, iar faţă de alţi doi s-a dispus măsura controlului judiciar", informează DGA Galaţi.

Conform sursei citate, acţiunea penală a fost pusă în mişcare faţă de şapte lucrători de poliţie rutieră, ceilalţi patru având calitatea de suspect. De asemenea, anchetatorii informează că în rândul suspecţilor sunt şi trei persoane contraveniente.

Reamintim că, în cursul zilei de luni, ofiţerii DGA şi un procurer de la Parchetul General au efectuat, pentru administrarea probatoriului în cauză, 12 percheziţii domiciliare. De asemenea, au fost puse în aplicare 15 mandate de aducere, toate persoanele fiind audiate la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi. Persoanele în cauză sunt învinuite că au pretins şi primit diverse sume de bani de la conducători auto identificaţi săvârşind diverse contravenţii în trafic, pentru a trece în procesele verbale abateri mai uşoare decât cele comise şi, implicit, să aplice amenzi mai mici.

Cei cinci poliţişti reţinuţi vor fi duşi la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare/dare de mită, fals intelectual şi abuz în serviciu.

Alături de ofițerii DGA, la percheziţii au participat şi lucrători ai Direcției de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IGPR, precum şi lucrători ai IGJR - Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei şi IJJ Galaţi.


11 POLIŢIŞTI gălăţeni, suspectaţi de fapte de CORUPŢIE - Percheziții domiciliare au loc, în această dimineaţă, la mai mulți polițiști din cadrul Biroului Rutier Tecuci.

Conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul instituției efectuează cercetări într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de luare/dare de mită, fals intelectual și abuz în serviciu. Astfel, pe baza autorizaţiilor emise de către instanţă, sub coordonarea procurorului de caz, anchetatorii fac 12 percheziţii domiciliare, în cauză fiind cercetate acte de corupție comise de către 11 agenți de poliție din cadrul Biroului Rutier al Poliției municipiului Tecuci, respectiv din cadrul Serviciului Rutier al Poliției municipiului Galați.

”Pretinzând și primind diverse foloase, în special bani, cei 11 agenți de poliție și-au încălcat îndatoririle de serviciu și nu au aplicat sancțiunile pe care situațiile de fapt constatate în exercițiul atribuțiilor de serviciu le-ar fi impus să o facă. În mod concret, după cum a rezultat din cercetările efectuate, agenții de poliție au menționat în procesele verbale de sancționare abateri mai ușoare decât cele comise în realitate de către contravenienți, cu scopul de a aplica ulterior sancțiuni mai blânde. Menționăm că în acest dosar urmează a fi audiați mai mulți contravenienți”, se arată în comunicatul Parchetului General.

Cercetările efectuate în cauză se desfășoară cu aportul Direcţiei Generale Anticorupție, al Direcției de Investigare a Infracțiunilor Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, al Brigăzii Speciale de Intervenție ”Mihai Viteazul” din cadrul Jandarmeriei Române, precum și cu sprijinul de specialitate al Direcției de Operaţiuni Speciale.

Postare 31 ianuarie 2017

Citit 23614 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Februarie 2017 19:49

12 comentarii

 • postat de John
  Joi, 02 Februarie 2017 13:59
  193.194.0.***
  Si pe mine m-a scos un nene militian dinasta de la biroul rutier al municipiului Galati vinovat de producerea unei usoare tamponari chiar daca nu era vina mea, in urma unei "interventii din interior". Cu toate ca i-am prezentat personal probe care demonstrau ca nu sunt vinovat, acesta pur si simplu le-a ignorat. In "afacerea" asta a fost implicata si secretara biroului rutier refuzandu-mi cererea de audienta la seful serviciului cu urmatoarele cuvinte " poti sa te duci sa faci plangere unde vrei". Am atacat in justitie, dupa ce vine decizia ma duc direct la DJA sa le fac plangere.
  2
  10
  Raportează
 • postat de Remus
  Miercuri, 01 Februarie 2017 09:55
  5.13.170.***
  Poliția Română este cea mai coruptă din structurile MAI, atâta timp căt nu se face o epurare masivă aceste fenomene vor mai fi. De ce nu se întâmplă aceste fenomene în răndul jandarmilor,pompierilor sau armata? pentru că mentalitatea actualilor polițiștii este unde mai măncăm moacă ce ciubucuri facem ca să nu mai spun că aproape 50% din ei se ocupă și cu alte activități incompatibilitate cu legea vezi Ag.Tanase Daniel Dănuț de la evidență populației care de curând este anchetat de ANI.
  2
  21
  Raportează
 • postat de Ramona Constantin
  Marți, 31 Ianuarie 2017 23:37
  91.194.42.***
  @ Sanda Donciuv,cand va referiti la faptul '' de a fi furat de la rude si jos calomnia'', aveti in vedere o persoana anume?Cunoasteti pe cineva implicat in astfel de cazuri?Nu de alta,dar hartuirea este pedepsita aspru prin lege.Hartuirea si calomnia pot imbraca si forme de atentat la securitatea nationala.
  4
  4
  Raportează
 • postat de Localnic
  Marți, 31 Ianuarie 2017 20:51
  89.136.231.***
  Cam tarziu dar ... niciodata nu e prea tarziu! Mai erau si alte chestii: mita pretinsa la examenele auto; musamalizarea unor fapte penale cum ar fi distrugerea etc.
  1
  13
  Raportează
 • postat de Unkorekt
  Marți, 31 Ianuarie 2017 17:55
  109.166.130.***
  Si in municipiul Galati cand intrati?
  2
  12
  Raportează
 • postat de Sanda Donciu
  Marți, 31 Ianuarie 2017 13:14
  89.45.201.***
  Sa fie anchetati si inchisi daca li se dovedeste vinovatia.Jos cu hotia de orice fel,chiar de ai fi furat de la rude!Jos cu minciuna si calomnia!
  5
  38
  Raportează
 • postat de cititor VL
  Marți, 31 Ianuarie 2017 12:50
  86.127.75.***
  Felicitari celor de la DGA in special.Era si timpul sa se mai ocupe si de Galati,nu ca nu sar gasi nereguli.Poate trec si pe la sectiile de Politie din cartiere,inclusiv sectia 3 Politie.Asteptam detalii VL.
  7
  41
  Raportează
 • postat de crystal
  Marți, 31 Ianuarie 2017 11:35
  95.76.32.***
  numai 11 si numai in tecuci ?...tara geme de coruptie in toate sectoarele.
  Niste inchisori noi ar trebui special pentru astfel de cazuri si cu conditii ca in India, sa se lecuiasca sa isi bata joc de romani ,ca daca un ospatar sparge un pahar din greseala il plateste de 3 ori iar cei care sunt platiti din banii nostri nu se satura. Sa se faca loc pentru altii ca tara geme de somaj.
  4
  30
  Raportează
 • postat de Merlot
  Marți, 31 Ianuarie 2017 11:07
  92.80.137.***
  Miraculosa,.... singur 11 politisti !!!
  3
  19
  Raportează
 • postat de galateanul
  Marți, 31 Ianuarie 2017 10:37
  82.76.9.***
  S-au trezit organele anticoruptie la Galati ?? N-as crede ca numai agentii sunt implicati ...e posibil si sefii sa fie partasi ! Mai vedeti si pe la permise de conducere....ca spaga e mare !!
  2
  28
  Raportează
 • postat de Paraipan
  Marți, 31 Ianuarie 2017 09:44
  109.166.134.***
  Și de la Galați?
  Cit e de povestit, citi au umblat fara carnet, ehei ...
  cum lau scos basma curata pe sandu T M după ce a nenorocit o fata tinara
  si ce smenuri avea cu ei ...
  poate ii ia si pe aia de leau dat bani
  numai sa se vrea
  5
  41
  Raportează
 • postat de Sandu danu
  Marți, 31 Ianuarie 2017 09:39
  5.13.242.***
  Era si timpul vrem mai multe detalii.
  3
  42
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.