UPDATE | Cinci poliţişti au fost reţinuţi, alţi doi sunt sub control judiciar - în urma percheziţiilor de luni

UPDATE | Cinci poliţişti au fost reţinuţi, alţi doi sunt sub control judiciar - în urma percheziţiilor de luni
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

UPDATE, miercuri, 1 februarie | Cinci poliţişti au fost reţinuţi, în urma percheziţiilor efectuate, la Tecuci şi Galaţi, de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) - Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

"În dosarul penal privind fapte de corupţie săvârşite de lucrători din cadrul IPJ Galaţi - Serviciul Poliţiei Rutiere şi Biroul Poliţiei Rutiere - Municipiul Tecuci, aseară, 31 ianuarie a.c., au fost dispuse măsuri de reţinere pentru 24 de ore faţă de cinci poliţişti, iar faţă de alţi doi s-a dispus măsura controlului judiciar", informează DGA Galaţi.

Conform sursei citate, acţiunea penală a fost pusă în mişcare faţă de şapte lucrători de poliţie rutieră, ceilalţi patru având calitatea de suspect. De asemenea, anchetatorii informează că în rândul suspecţilor sunt şi trei persoane contraveniente.

Reamintim că, în cursul zilei de luni, ofiţerii DGA şi un procurer de la Parchetul General au efectuat, pentru administrarea probatoriului în cauză, 12 percheziţii domiciliare. De asemenea, au fost puse în aplicare 15 mandate de aducere, toate persoanele fiind audiate la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi. Persoanele în cauză sunt învinuite că au pretins şi primit diverse sume de bani de la conducători auto identificaţi săvârşind diverse contravenţii în trafic, pentru a trece în procesele verbale abateri mai uşoare decât cele comise şi, implicit, să aplice amenzi mai mici.

Cei cinci poliţişti reţinuţi vor fi duşi la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare/dare de mită, fals intelectual şi abuz în serviciu.

Alături de ofițerii DGA, la percheziţii au participat şi lucrători ai Direcției de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IGPR, precum şi lucrători ai IGJR - Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei şi IJJ Galaţi.


11 POLIŢIŞTI gălăţeni, suspectaţi de fapte de CORUPŢIE - Percheziții domiciliare au loc, în această dimineaţă, la mai mulți polițiști din cadrul Biroului Rutier Tecuci.

Conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul instituției efectuează cercetări într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de luare/dare de mită, fals intelectual și abuz în serviciu. Astfel, pe baza autorizaţiilor emise de către instanţă, sub coordonarea procurorului de caz, anchetatorii fac 12 percheziţii domiciliare, în cauză fiind cercetate acte de corupție comise de către 11 agenți de poliție din cadrul Biroului Rutier al Poliției municipiului Tecuci, respectiv din cadrul Serviciului Rutier al Poliției municipiului Galați.

”Pretinzând și primind diverse foloase, în special bani, cei 11 agenți de poliție și-au încălcat îndatoririle de serviciu și nu au aplicat sancțiunile pe care situațiile de fapt constatate în exercițiul atribuțiilor de serviciu le-ar fi impus să o facă. În mod concret, după cum a rezultat din cercetările efectuate, agenții de poliție au menționat în procesele verbale de sancționare abateri mai ușoare decât cele comise în realitate de către contravenienți, cu scopul de a aplica ulterior sancțiuni mai blânde. Menționăm că în acest dosar urmează a fi audiați mai mulți contravenienți”, se arată în comunicatul Parchetului General.

Cercetările efectuate în cauză se desfășoară cu aportul Direcţiei Generale Anticorupție, al Direcției de Investigare a Infracțiunilor Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, al Brigăzii Speciale de Intervenție ”Mihai Viteazul” din cadrul Jandarmeriei Române, precum și cu sprijinul de specialitate al Direcției de Operaţiuni Speciale.

Postare 31 ianuarie 2017

Citit 23829 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Februarie 2017 19:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.