La judecată pentru evaziune fiscală

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Evaziune fiscală este infracţiunea pentru care a fost trimis zilele acestea în judecată Marcu Mitică, administratorul SC Gamiles SRL.

Conform datelor cuprinse în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, document ce însoţeşte dosarul în instanţă, încă din luna mai 2008 la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Galaţi - Serviciul de Investigaţii Fraude  s-a primit o sesizare venită din partea Administraţiei Finanţelor Publice cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de către Marcu Mitică, administratorul împuternicit al SC Diagro 2005 SRL.

Firma Diagro a fost înfiinţată în 2006, având la acea dată ca asociat unic şi administrator pe Marcu Diana şi având ca obiect principal de activitate comerţul cu ridicata cu diverse produse.

La data de 13 februarie 2006, prin procură autentificată la un birou de notar public, Marcu Mitică, tatăl Dianei Marcu, a fost „împuternicit să o reprezinte faţă de orice persoană fizică sau juridică din ţară, în orice problemă de orice natură ce ar deriva din calitatea ei de asociat unic al SC Diagro, exercitând toate drepturile şi îndeplinind toate obligaţiile legate de administrarea societăţii.” 

Sechestru, după datorii la buget

La data de 21 noiembrie 2006, ca urmare a debitelor acumulate la bugetul de stat de către firma Diagro, reprezentanţii Administraţiei Finanţelor Publice au instituit sechestru asiguratoriu asupra bunurilor materiale aparţinând societăţii în cauză.

În acest context, la data de 29 ianuarie 2007, părţile sociale deţinute de Marcu Diana au fost cesionate către Covalschi Marius Marian, cu menţiunile de rigoare făcute la Registrul Comerţului Galaţi.

Marcu Mitică i-a şi predat lui Covalschi mai multe mijloace fixe printre care se aflau şi bunuri asupra cărora fusese instituit sechestru asiguratoriu de către Administraţia Finanţelor Publice.

Audiat cu ocazia cercetărilor, Marcu Mitică a declarat că până în noiembrie 2006 firma a acumulat datorii de circa 190.000 lei după care a intervenit sechestrul asiguratoriu.

Nu i-a spus despre acest lucru lui Covalschi Marius, declarând, totodată, că nu i-a spus nici fiicei sale despre această situaţie.

Ei bine, fapta lui  Mitică M., care în calitate  de administrator împuternicit al SC Diagro 2005 SRL, a înstrăinat către Covalschi Marius bunuri legal sechestrate înseamnă, aşa cum spuneam la început, evaziune fiscală.

În vârstă de 45 de ani, Mitică M. va trebui  să dea seamă pentru aceasta în instanţa de judecată.

Citit 2228 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.