Spărgătorii de mașini în serie au fost prinși. Trei hoți au făcut iureș prin Galați
Foto: Facebook

Spărgătorii de mașini în serie au fost prinși. Trei hoți au făcut iureș prin Galați
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

După trei săptămâni în care zeci de autoturisme de pe raza județului au fost vandalizate și jefuite, polițiștii au reușit să dea de urma prezumtivilor autori, care nu aveau de gând să se oprească. Trei sunt cei asupra cărora planează suspiciunile că într-o singură noapte ar fi spart 14 mașini. În urma mai multor lovituri, au fost furate carduri bancare, de pe care hoții ar fi retras sau cheltuit sume importante, prin funcția contactless.

Spaima posesorilor de mașini din Galați pare, deocamdată, să fi luat sfârșit, după ce, în ultimele săptămâni, zeci de deținători de autoturisme și-au găsit mașinile vandalizate în parcări. Metoda, aceeași, geamurile de la portiere sparte de hoți, care, evident, nu s-au mulțumit cu atât și au sustras din autoturisme tot ce era de valoare și putea fi vândut rapid. Astfel, în intervalul 28 aprilie - 22 mai, au fost raportate 24 de furturi, cele mai multe în noaptea de 21 spre 22 mai, când 14 sesizări au ajuns pe masa polițiștilor, de la gălățeni din tot orașul. Valoarea bunurilor sustrase, reclamate de păgubiți, ar fi de circa 42.000 de lei, însă prejudiciul nu este încă stabilit cu exactitate pentru că așa cum aveau să constate unii proprietari ai mașinilor vandalizate, au fost sustrase inclusiv carduri bancare de pe care au fost retrase sau cheltuite sume de bani prin utilizarea funcției contactless.

Oamenii legii au avut nevoie să probeze toate aceste acuzații și au făcut nu mai puțin de zece percheziții domiciliare, pentru a stabili că cei trei suspecți, toți gălățeni cu vârste cuprinse între 21 și 40 de ani, sunt autorii furturilor reclamate. "La perchezițiile domiciliare au fost găsite și ridicate mai multe bunuri susceptibile a proveni din comiterea infracțiunilor de furt din autoturisme, precum telefoane mobile, tablete, laptop, stație auto, lanterne, încărcătoare auto, stickuri, carduri bancare. Cercetările au fost extinse și cu privire la comiterea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos", a declarat cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Cei trei suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați cu propunere de arestare preventivă.

VIDEO, MAI JOS

Media

Citit 2742 ori Ultima modificare Vineri, 28 Mai 2021 00:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.