Spărgătorii de mașini în serie au fost prinși. Trei hoți au făcut iureș prin Galați
Foto: Facebook

Spărgătorii de mașini în serie au fost prinși. Trei hoți au făcut iureș prin Galați
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

După trei săptămâni în care zeci de autoturisme de pe raza județului au fost vandalizate și jefuite, polițiștii au reușit să dea de urma prezumtivilor autori, care nu aveau de gând să se oprească. Trei sunt cei asupra cărora planează suspiciunile că într-o singură noapte ar fi spart 14 mașini. În urma mai multor lovituri, au fost furate carduri bancare, de pe care hoții ar fi retras sau cheltuit sume importante, prin funcția contactless.

Spaima posesorilor de mașini din Galați pare, deocamdată, să fi luat sfârșit, după ce, în ultimele săptămâni, zeci de deținători de autoturisme și-au găsit mașinile vandalizate în parcări. Metoda, aceeași, geamurile de la portiere sparte de hoți, care, evident, nu s-au mulțumit cu atât și au sustras din autoturisme tot ce era de valoare și putea fi vândut rapid. Astfel, în intervalul 28 aprilie - 22 mai, au fost raportate 24 de furturi, cele mai multe în noaptea de 21 spre 22 mai, când 14 sesizări au ajuns pe masa polițiștilor, de la gălățeni din tot orașul. Valoarea bunurilor sustrase, reclamate de păgubiți, ar fi de circa 42.000 de lei, însă prejudiciul nu este încă stabilit cu exactitate pentru că așa cum aveau să constate unii proprietari ai mașinilor vandalizate, au fost sustrase inclusiv carduri bancare de pe care au fost retrase sau cheltuite sume de bani prin utilizarea funcției contactless.

Oamenii legii au avut nevoie să probeze toate aceste acuzații și au făcut nu mai puțin de zece percheziții domiciliare, pentru a stabili că cei trei suspecți, toți gălățeni cu vârste cuprinse între 21 și 40 de ani, sunt autorii furturilor reclamate. "La perchezițiile domiciliare au fost găsite și ridicate mai multe bunuri susceptibile a proveni din comiterea infracțiunilor de furt din autoturisme, precum telefoane mobile, tablete, laptop, stație auto, lanterne, încărcătoare auto, stickuri, carduri bancare. Cercetările au fost extinse și cu privire la comiterea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos", a declarat cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Cei trei suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați cu propunere de arestare preventivă.

VIDEO, MAI JOS

Media

Citit 2486 ori Ultima modificare Vineri, 28 Mai 2021 00:14

4 comentarii

 • postat de Alo? 112 ?
  Joi, 17 Iunie 2021 22:20
  89.137.230.***
  Politia nu mai patruleaza noaptea. Pe vremea militiei noaptea misunau pe orice strada pana dimineata si prindeau multi hoti si borfasi. Acum noaptea hotii isi fac de cap la adapostul intunericului si al pustietatii.
  0
  3
  Raportează
 • postat de dan
  Joi, 27 Mai 2021 14:04
  89.39.81.***
  de ce lasati fratilor, lucruri de valoare in masini? voi credeti ca ei sparg la nimereala? se uita pe geam.
  2
  7
  Raportează
 • postat de Dan
  Joi, 27 Mai 2021 08:46
  194.105.20.***
  Munca silnica pe viata, fara drept de apel. Iar politistii locali in aria carora s-au petrecut spargerile, sanctionati dur, pentru neindeplinirea sarcinilor de serviciu. Cum sa nu se auda spargerea atator geamuri noaptea, cand e atata liniste si politia ar trebui sa patruleze continuu?
  1
  13
  Raportează
 • postat de galatean nemultumit
  Joi, 27 Mai 2021 08:35
  193.230.156.***
  Pai daca multi politisti dorm in timpul serviciului prin masinile din dotare oprite in locuri retrase (in loc sa patruleze)... ca de patrularea pe jos prin cartiere nu are rost sa mai vorbim! Dumnealor trebuie sa fie activi pe toata durata serviciului, sa constate nereguli si sa aplice legea profesionist...dar mai este cale lunga pana contribuabilii isi vor recapata increderea in fortele de ordine!
  1
  12
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.