Videochatiste cercetate pentru evaziune. Plăcerile vândute online nu se contabilizează (VIDEO)

Videochatiste cercetate pentru evaziune. Plăcerile vândute online nu se contabilizează (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Zeci de percheziţii au avut loc în Galați și Brașov, în locații care adăpostesc servicii de videochat. Prestatoarele de servicii erotice online, angajate sau libere profesioniste, au fost luate la întrebări de polițiști privind veniturile înregistrate și declararea acestora la Fisc.

21 de locații în care existau indicii că se prestează servicii de videochat în cele două orașe, Galați și Brașov, au fost luare la puricat în cursul zilei de joi, 8 iulie, de polițiștii serviciilor Economice. Descinderile au avut loc într-un amplu dosar penal de evaziune fiscală, verificările vizând verificarea modalităților de înregistrare a veniturilor de către firme și de către prestatoare. Controalele polițiștilor au scos la iveală ceva bani încasați de pe urma vânzării plăcerilor online. Anchetatorii speră să obțină și mai multe probe care să îi aducă mai aproape de valoarea reală a sumelor încasate și implicit a prejudiciului creat, după ce vor studia înregistrările de pe mediile de stocare, aproape o sută de calculatoare fiind ridicate pentru verificări.

"Din cercetări a reieșit că, în perioada 2017-2021, mai multe societăți comerciale, care își desfășoară activitatea în municipiul Galați, ar fi angajat persoane fizice pentru prestarea de activități de videochat, în locații special amenajate, fără ca veniturile realizate să fie înregistrate, în totalitate, în evidențele contabile. Prejudiciul parțial stabilit este de aproximativ 2,5 milioane de lei. La percheziții, au fost descoperite și ridicate 96 de sisteme de calcul, telefoane mobile și suporturi de stocare a datelor, care ar conține informații rezultate din activitățile ilegale desfășurate, precum și 23.000 de lei", a precizat cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

11 persoane sunt cercetate în acest moment pentru evaziune fiscală în formă continuată. Descinderile s-au făcut și cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Citit 8178 ori Ultima modificare Luni, 12 Iulie 2021 00:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.